Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kalastusuutiset@victoriamedia.fi

Kuopion kaupungin kalastuslupien myynti uudistuu

500px-kuopio-vaakuna-svg

Kuopion kaupunki uudistaa vuoden 2017 kalastuslupiensa myynnin. Pyydysmerkit ja vapaluvat ostetaan jatkossa www.kalakortti.com palvelusta. Palvelu on auki 24 tuntia joka päivä. Lupia voi ostaa joko tietokoneen tai mobiililaitteen kautta. Mukana pidettävät luvat voi ladata mobiililupana kännykkään tai tulostaa omalta kotikoneeltaan. Pyydyksiin kiinnitettäviin merkkeihin tulostetaan valmiiksi kalastajan yhteystiedot ja pyydysmerkit postitetaan suoraan ilmoitettuun toimitusosoitteeseen.

Kaupungilla on omia vesialueita yli 9 000 ha, joille myydään vuosittain 4500 kalastuslupaa. Uudistus mahdollistaa lupatuotteiden kehittämisen, paremman saatavuuden ja tilastoinnin. Kalastajilla on mahdollisuus tehdä saalisilmoituksia suoraan netissä ja ne voidaan paremmin huomioida kalavesien hoidossa.

Kalastuslupien hintaan lisätään toimituskulut. Pyydysmerkeillä toimituskuluihin sisältyvät tulostus-, materiaali- ja postituskulut, jotka ovat 5 – 7 € toimitukselta. Muut luvat on mahdollista saada 1 € lisähintaan mobiililupana. Muiden lupien toimitusmaksu on 19 €:n lupasummaan asti 2 €, ja sitä suuremmille tilauksille 3,5 €.

Vuoden 2017 kalastusluvat tulevat myyntiin maanantaina 19.12.2016. Luvat voi edelleen myös tilata ja maksaa virka-aikaan Kuopion valtuustotalon kassaan asiakaspalvelussa, Suokatu 42.