Kenttäratsastaja Elmo Jankari teki tammallaan Duchess Désirée virheettömän maastoesteradan kolmen tähden kilpailussa Haras du PInissä, Ranskassa sunnuntaina. Ratsukon kaikki osakokeet ovat sujuneet hyvin, ja kokonaiskilpailussa sijoitus oli kuudes. Ratsukko oli perjantain koulukokeessa kuudes ja lauantain rataesteiden jälkeen seitsemäs.

Maastokoe ratsastettiin osittain viime vuoden MM-radalla Normandiassa kuuluisan valtion hevossiittolan Le Haras national du Pinin alueella. Vain yhdeksän ratsukkoa selvitti sen täysin virheittä.

– Kaikki meni oikeastaan suunnitelmien mukaan, rata oli vaativa, mutta hevonen selvitti se helpon tuntuisesti. DD oli tänään tosi hyvä eikä meillä ollut mitään ongelmia missään kohti rataa, Jankari kertoo.

Australian Andrew Hoy ja Rutherglen hallitsivat läpi kilpailun ja varmistivat voiton puhtaalla maastolla. Sveitsin Patrizia Attinger ja  Raumalpha ottivat yliajasta 1,2 sakkopistettä, mutta suoritus riitti säilyttämään toisen sijan. Kolmanneksi ratsasti britti Laura Collett virheittä hevosella Pamero 4.

Jankarin avopuoliso Sanna Siltakorpi teki Lucky Accordilla rikkeetöntä työtä esteillä, mutta sai yliajasta 10,4  virhepistettä. Ratsukko nousi tuloksella 18. tilalle oltuaan lauantain rataesteiden jälkeen 23:s.

Molemmat suomalaisratsastajat suuntavat ykköshevosillaan seuraavaksi kenttäratsastuksen EM-kilpailuihin, jotka ratsastetaan Blair Castlessa, Skotlannissa 10.–13. syyskuuta.

– EM-hevosemme saavat levätä ensi viikon, sen jälkeen on viikko treeniä kotona ja sitten sunnuntaina starttaamme Blair Castlea kohti. Lähden ihan hyvällä fiiliksellä, periaatteessa kymmenen parhaan joukkoon olisi realistinen tavoite, Jankari sanoo.

19.–23.8. Kenttäratsastusta CIC3* Le Pin au Haras, Ranska
23.8. Kokonaistulos kouluratsastus-, rataeste- ja maastokokeen jälkeen, lähti 34
1) Andrew Hoy – Rutherglen, AUS 31.1
2) Patrizia Attinger – Raumalpha, SUI 37,2
3) Laura Collett – Pamero 4, GBR 39,2
…6) Elmo Jankari – Duchess Désirée, FIN 44,3
…18) Sanna Siltakorpi – Lucky Accord, FIN 60.1
Järjestäjä: www.legrandcomplet.com
Tulospalvelu: http://www.sportequi.fr/pin/cic3.html

Post filed under Kenttäratsastus.