11704948_651090351659391_7603035044762806402_n

Suomen lännenratsastajien EM-joukkueen hevoset läpäisivät hevostarkastuksen torstaina aamupäivällä Aachenissa Saksassa. Joukkueen lähtöjärjestys on päätetty ja Suomi ratsastaa maista kolmantena. Kilpailu käynnistyy perjantaina klo 11 aamulla Suomen aikaa.

Ensimmäisenä radalle lähtevät Teija Pietilä ja Remidoc lähtövuorolla 3., heitä seuraavat Siri Haanpää ja Whiz N Einstein (15) sekä Pete Perkiö ja Smart Spookster (25). Ankkuripaikan ottavat Maria Astikainen ja Chif Ruf Enterprise (34). Mukana on yhdeksän joukkuetta sekä viisi yksilöratsastajaa.

– Kaikki ovat hyvällä mielellä, katsotaan miten käy. Tämä on herkkä laji ja vaikea ennakoida, yhtään virhettä ei ole varaa tehdä, jos haluaa onnistua. Pohdimme järjestystä ja mietimme kullekin mahdollisimman hyvää paikkaa. Pyrimme taktikoimaan myös joukkuekilpailussa menestymistä, joukkueenjohtaja Seppo Perkiö sanoo.

– Meillä neljän hengen joukkue, ja kolmen parhaan pisteet lasketaan mukaan, joten varaa on vain yhteen epäonnistumiseen tai epäonneen. Haemme hyvää aloitusta, jos ensimmäiselle tulee hyvä suoritus, seuraava uskaltaa ottaa vähän enemmän riskiä. Tarpeen vaatiessa pitää ottaa taas enemmän varman päälle. Lopussa Maria voi yrittää tosissaan aika korkealla riskillä, tai sitten voi olla pakkotilanne ja paine hakea hyvä rikkeetön suoritus.

Hevoset saapuivat kisapaikalle keskiviikkona Belgiasta viimeistelyleiriltä.

– Meillä oli vain tunnin ajomatka tänne ja pystyimme välttämään, ettei hevosille tullut turhaa rasitusta ennen kilpailua. Vet check meni loistavasti. Hevoset on tarkastettu joka päivä ja tiesimme, että kaikki on kunnossa. Kaikki myös hyväksyttiin suoraan, Perkiö toteaa.

Aachen on lännenratsastajille mieleen.

– Kaikki näyttää oikein hyvälle, kisapaikka ja areena ovat hienot ja pohja loistava, fasiliteetit huippuluokkaa. Kisajärjestelyistä Aachen saa täydet pisteet.

Joukkueiden lähtöjärjestykset laadittiin niin, että ensin arvottiin joukkueenjohtaja, joka saa ensimmäisenä nostaa numerolapun. Hän arpoi seuraavan maan edustajan, joka nosti oman numeronsa ja näin jatkettiin, kunnes kaikilla oli paikkansa.

Kilpailu käynnistyy perjantain klo 11 Suomen aikaa ja kestää noin klo 18:aan saakka. Joukkuetta valmentaa paikan päällä belgialainen Ann Fonck.

Suomen joukkue
Maria Astikainen – Chif Ruf Enterprise
Siri Haanpää – Whiz N Einstein
Pete Perkiö – Smart Spookster
Teija Pietilä – Remidoc
Joukkueenjohtaja Seppo Perkiö, valmentaja Ann Fonck, Belgia

Lännenratsastuksen reiningin aikataulu 14.-16.8.

Pe 14.8. klo 11.00-18.00, Joukkuekilpailu, 1. karsinta henkilökohtaiseen finaaliin (15 parasta finaalin)
La 15.8. klo 18.15- 20.40 2. karsinta, joukkuekilpailun 20 seuraavaksi parhaalle (sijat 16.-36), 5 parasta finaaliin
Su 16.8. klo 11.00-13.30 Henkilökohtainen finaali, mitalit, 20 ratsukkoa

SRL:n EM-sivut, aikataulut, joukkue-esittelyt yms: http://www.ratsastus.fi/aachen2015
Ratsastajien esittelyt: http://www.ratsastus.fi/aachen2015/lannenratsastajat

Tulospalvelu: http://results.aachen2015.de/show/7/schedule/

Järjestäjä: http://aachen2015.de/

 

Post filed under Lännenratsastus.