Hevosopisto aloittaa YT-neuvottelut ensi viikolla. Säästötarve on maksimissaan yhdeksän henkilötyövuotta.

– Kuten viime aikojen uutisoinnista on voinut päätellä, ammatilliseen koulutukseen kohdistuu suuria säästötarpeita. Tavoitteemme on ollut säilyttää koulutuksen taso ja samalla työpaikat, mutta nyt Hevosopiston on sopeutettava toimintaansa tavoilla, joilla saadaan aikaan noin 500 000 euron säästöt vuoden 2016 loppuun mennessä, kertoo toimitusjohtaja Petri Meller.

– Tämä tarkoittaa mm. toimenkuvien muutoksia, järjestelyjä käytännön tekemisessä ja myös muutoksia henkilökuntaan. Tässä vaiheessa säästötarpeet ovat niin kovat, että joudumme vähentämään henkilöstöä jonkin verran. Vähennyksissä on kysymys enimmillään yhdeksästä työpaikasta. Tunnen jokaisen työntekijämme, ja olemme juuri järjestäneet hienon Finnderbyn ja parhaillaan on menossa Kisaviikko. Varauduimme aiemmin tiedettyihin säästöihin jo vuonna 2013, ja viime vuosi meni hyvin. Pahalta tämä tuntuu.

– Aloitamme neuvottelut YT-ryhmän kanssa ensi viikolla. Yritämme löytää ikävässä tilanteessa parhaan mahdollisen ratkaisun. Samaan aikaan kun säästetään, maksullista toimintaa on kehitettävä entistä kannattavampaan suuntaan. On mahdollista, että tätä kautta syntyy myös uusia työpaikkoja, sanoo Meller.

– Melkoiset terveiset valtiovallalta tässä tuli, säästökuuri on Hevosopiston osalta jäätävän kokoinen. Toivon todella, että nyt tarkistetaan kaikkien eri toimintojen kannattavuus ja päätökset tehdään sen mukaan. Pidän neuvotteluissa kynsin hampain kiinni opetuksen tason säilyttämisestä, se on kuitenkin ykkösasia. Onneksi uusi opetussuunnitelma antaa myös uusia mahdollisuuksia toteuttaa koulutusta eri tavoilla, ja vaikka uusi rahoitusperuste tuo haasteita, siinä on myös mahdollisuus. Hyvää suunnittelua tässä todella tarvitaan, sanoo OAJ:n luottamusmies Pirkko Herd.

Post filed under Ypäjän Hevosopisto.