9d0eab7f-3f00-4f2f-b6b5-3862bbb43a20-main_image

Pekka Korpi, kuva: Suomen Hippos / Ilkka Nisula

Ruotsin Solvallassa ravataan Elitloppet-huippuviikonloppua. Suomen Bret Boko kilpailee sunnuntaina maailman parhaiden mailereiden kanssa Elitloppetissa, mutta jo lauantaina koettiin paljon hienoja suomalaishetkiä. Suomeen tuli ponien Mini Elitloppetin voitto, neljä voittoa iltapäivän Toto-lähdöistä ja lisäksi Tomorrowland sijoittui kolmanneksi Harper Hanoverin muistoajossa. Arvokkaimman ykkössijan otti Pekka Korven ohjastama ja valmentama Twigs Voici, joka ansaitsi arvostetun Tammaeliitin voitosta 200 000 kruunua.

Twigs Voici teki johtopaikalta upean juoksun ja piti läpi matkan yllä kovaa matkavauhtia. Twigs Voici ei jättänyt suoraviivaisen ja tehokkaan taktiikan jälkeen viime vuoden Elitloppetin kolmoselle Delicious U.S.:lle eikä D´Onelle mahdollisuuksia ohitukseen. Voittoajaksi tuli 10,9a/1609m.

“Tamma on parhaimmillaan johtopaikalta. Tänään hevonen teki parhaan juoksun, mitä se on meidän tallista koskaan esittänyt”, menestysvalmentaja Pekka Korpi iloitsi.

Kokenut menestyjä löytyy myös päivän kolmannen lähdön voittaneen Absolut Newportin takaa. Risto Airaksisen valmentama tamma johti Peter Ingvesin ajamana koko matkan ja ansaitsi 100 000 kruunua tuloksella 11,3a /1609m.

Lauantain huipentumiin kuului Harper Hanoverin muistoajo, jossa Pirjo Vauhkosen valmentama ja Ari Moilasen ajama Tomorrowland kiri vahvasti kolmanneksi. Pitkän matkan huippulähdön kolmossija oli 100 000 kruunun arvoinen. Edelle jäivät ruotsalainen voittaja Indigious sekä Timo Nurmoksen valmentama ja Jorma Kontion ajama me-ori Mellby Viking.

5a03ad9e-96c6-4d31-8295-d2cb479b88a0

Peter Ingves ja Risto Airaksinen onnitteluhalauksessa. Kuva: Suomen Hippos / Ilkka Nisula

ea2addbf-782a-49e5-a52c-5df1182149f6

Varikkoalueella ollaan valmiina Elitloppetiin 2015. Kuva: Suomen Hippos / Ilkka Nisula

Aamupäivän lähdössä Henri Bollström ohjasti toista kertaa urallaan Solvallassa ja otti ensimmäisen voittonsa näyttävästi Editor Rapidalla, joka ansaitsi 50 000 kruunua ajalla 11,2a ja karkasi loppusuoralla omille teilleen.

“Tunne on nyt todella hieno. Editor Rapida sai hyvän juoksun ja kiri todella vahvasti, se voitti helposti. Hevonen on vähän kuumaluontoinen, joten lähdön uusinta vähän arvelutti. Mutta siitä olikin meille vain hyötyä. Editor Rapida oli todella hyvä ja nyt nautitaan”, Bollström iloitsi.

Lauantain päätöslähdössä keulavoiton otti May-Christin Åkerlundin valmentama Kalanchoe P.R., joka tienasi 100 000 kruunua. Oppilaslähdön voiton ajoi Nicklas Westerholm. Kalanchoe P.R. joutui tekemään voittonsa eteen paljon töitä, sillä se johti myös kolarin takia viimeisellä takasuoralla keskeytettyä lähtöä.

Ahvenanmaan Jeppas Maxi teki johtavan rinnalta väkevän esityksen ja sijoittui toiseksi Pronssidivisioonafinaalissa ansaiten 100 000 kruunua matkarahoja. Voiton vei hurjan loppukirin kehittänyt ruotsalainen Sauveur.

Mini Elitloppetin voiton Suomeen shetlanninponi Dynamit II rattaillaan Eveliina Hietanen.

Sateisena lauantaina Solvallassa tapahtumaa oli seuraamassa paikan päällä 20 500 katsojaa. Bret Bokon ohella sunnuntaina starttaa useita muitakin suomalaisia huippuhevosia kansainvälisen tähden Jontte Boyn ja 700 omistajan Raviliiga-varsan Arctic Madonnan johdolla.

Post filed under Elitloppet, Ravit.