BretBoko3

Markku Niemisen valmentama Finlandia-ajon voittaja Bret Boko on kutsuttu yhteen maailman suurimmista ravikilpailuista. Bret Boko kilpailee ensi viikon sunnuntaina 31.5. Ruotsin Solvallassa ravattavassa Elitloppetissa.

Elitloppetiin kutsutaan 16 huippuravuria ympäri maailman ja kilpailussa juostaan sekä karsinnat että finaali samana päivänä mailin matkalla. Finaalin ykköspalkinto on 3 000 000 kruunua ja loppukilpailuun pääsee neljä parasta kahdesta karsintalähdöstä.

Suomalaisvoittoa Elitloppetissa ei ole vielä nähty. Veijo Heiskanen oli vuonna 1985 toinen Rosalind’s Guylla. Edellisen kerran suomalaishevonen nähtiin Elitloppetissa vuonna 2013, kun Tuomas Korvenojan ohjastama Brad de Veluwe sijoittui finaalissa neljänneksi. Samana vuonna Ruotsissa valmennettu ja suomalaisomistuksessa ollut Formula One oli kuudes.

Elitloppet-viikonlopun 29. – 31.5. aikana Solvallassa ravataan lauantaina ja sunnuntaina sekä perjantaina lounasravit. Lauantain ja sunnuntain lähtölistat valmistuvat sunnuntaina 24.5. Viikonlopun aikana Tukholmassa nähdään useita suomalaishevosia sekä suuri joukko sinivalkoisia ravifaneja.

http://elitloppet.se/om-elitloppet

Post filed under Elitloppet.