10274318_711383082255122_5017766139882356239_n

Mats Havulehto tuulettaa Mini Elitloppet 2014 voiton kunniaksi. Kuva: Nea Fresenius

Shetlanninponit Dynamit III ja Pomona II on kutsuttu Solvallaan kilpailemaan lauantaina 30.5. ravattavaan Mini Elitloppet-lähtöön. Pomona II lähtee kilpailuun puolustamaan viime vuoden voittoaan.

Tukholmassa järjestettävä Elitloppet on yksi maailman suurimmista ravitapahtumista. Toukokuun viimeisenä viikonloppuna Solvallassa kohtaavat parhaat ravihevoset. Elitloppet-raveissa kisataan viikonlopun aikana myös kaksi ponien kutsukilpailua: Mini Elitloppet A-poneille ja Lilla Elitloppet B-poneille. Kutsun A-ponien Mini Elitloppetiin ovat Suomesta saaneet shetlanninponitPomona II ja Dynamit III.

Dynamit III:n omistavat pietarsaarelaiset Patricia Haglund ja Jari Lukkarila. 13-vuotiaan ruunan ohjastajana ja valmentajana toimii perheen tytär Nicole Haglund. Sipoolaistamma Pomona II lähtee Elitloppet-matkalle jo kolmatta kertaa. 2013 tuloksena oli toinen sija. Viime vuonna Pomona II ja sen ohjastaja-valmentaja Mats Havulehto veivät kilpailun voiton ajalla 2.08,3a.

“FIilis on todella hyvä tällä hetkellä. Mats oli huojentunut ja helpottunut kun kutsu eilen iltapäivällä lopulta tuli. Kun saanut jo kaksi kertaa kokea miten hieno ja huikea tapahtuma Elitloppet on, sinne on upea lähteä taas kilpailemaan. Sijoituksella ei ole niin väliä, vaan lähdetään nauttimaan upeasta kisatunnelmasta.”, kertoo Matsin äiti Ann-Christin Nyberg.

14-vuotias Mats omistaa ponin yhdessä pikkuveljensä Emil Havulehdon kanssa. Pomona II ja Mats Havulehto on palkittu kahdesti valtakunnallisessa Young Power -nuorisoravigaalassa vuoden ponivaljakkona (2012 ja 2014).

Suomessa ajetaan vuosittain noin 400 ponilähtöä. Ponit kilpailevat omissa lähdöissään kahdessa kategoriassa. Pienet shetlanninponit kilpailevat A-kategoriassa ja isommat ponit B-kategoriassa. A-kategoriassa pääsee kilpailemaan ohjastajana vähintään 10-vuotias ja B-kategoriassa vähintään 12-vuotias nuori. Poniravilähtöjä ajetaan niin tavallisten ravien yhteydessä kuin omina poniraveinaan. Poniravilähtöihin ei pelata totoa.

Post filed under Elitloppet.