Terhon_Tuuri_260812_pp

Komea Terhon Tuuri voitti Kouvolassa järjestetyn Valtakunnallisen varsanäyttelyn 2-vuotaiden suomenhevosten kategorian vuonna 2012.

Suomen varsaparhaimmisto kerääntyy tuleva viikonloppuna 22.-24. marraskuuta Helsinkiin tavoittelemaan Valtakunnallisen varsanäyttelyn voittoa. Valtakunnallinen varsanäyttely on suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten näyttelykauden huipentuma. Kovatasoiseen näyttelyyn osallistuu vuosittain kymmeniä hyvärakenteisia ja -liikkeisiä varsoja ympäri Suomen. Valtakunnallisen varsanäyttelyn finaalit nähdään ELMA-messujen yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa joka päivä klo 14.00 alkaen. Jokaisen luokan voittajalle on luvassa 1 500 euroa.

Valtakunnallinen varsanäyttely järjestetään ELMA-messujen yhteydessä kymmenettä kertaa. Näyttelyssä kauden 2013 parhailla pisteillä palkitut varsat ottelevat ikäluokkansa hienoimman varsan tittelistä. Näyttelyn karsinnat järjestetään Vermon raviradalla aamupäivän aikana ja Messuhallissa järjestettävään finaaliin pääsee viisi parasta varsaa. Jokaisena messupäivänä palkitaan päivän aikana arvostelluista varsoista ikäluokan parhaiten menestyneet.

Näyttelyluokat:

1. pe 22.11. klo 14.00 1-vuotiaat lämminveriset ravihevoset
2. la  23.11. klo 14.00 1-vuotiaat suomenhevoset
3. su 24.11. klo 14.00 2-vuotiaat suomenhevoset

Aikataulu / osallistujat:

Palkinnot: 
1500-750-500-300-200 e.
Varsat saavat lisäksi tuote/ kunniapalkintoja. Myös kunkin luokan paras esittäjä palkitaan. Jokaisessa luokassa arvotaan kaikkien osallistujien kesken ilmainen osallistumisoikeus Derbyyn tai Kriteriumiin. 2-v suomenhevosten ratsujen ja pienhevosten kesken arvotaan osallistumisoikeus Suomenratsujen Black Horse kasvattajakilpailuun.
Tuomarilautakunta:
Eero Perttunen (pj.), Jenni Timlin, Kai Tuusa, Heidi Sihvo
Varsanäyttelyiden tarkoituksena on tukea kotimaista kasvatusta ja toimia valistavana tilaisuutena kasvattajille. Näyttelytoiminta on myös hevoskasvatuksen näyteikkuna yleisölle. Näyttelytulokset ovat puolueeton arvostelu hevosen tai ponin rakenteesta ja liikkeistä sekä nähdään viitteitä sen vanhempien jalostusarvosta. Näyttelyssä käyminen opettaa varsaa lastaukseen, kuljetukseen, vieraisiin hevosiin ja paikkoihin. Suomenhevosvarsoja näyttelyihin osallistuu vuosittain noin 700 kappaletta ja lämminverisiä ravihevosvarsoja noin 200 kappaletta. Valtakunnalliseen varsanäyttelyyn osallistuu tänä vuonna 64 varsaa.

Post filed under Suomen Hippos ry, Tapahtumat, Yleiset Uutiset.