Kevään kilpailukausi käynnistyi Hevosopistolla sunnuntaina 22.3. hallikenttäkisalla, ja 17. – 19. huhtikuuta jatketaan Animagi Dressage future cup -kouluratsastuskilpailulla.

Toukokuun puolivälissä nähdään kansainvälisyyttä, kun eurooppalaisten hevosalan oppilaitosten verkoston EEN:n (Equestrian Educational Network) jäsenmaat lähettävät Ypäjälle edustuksensa kolmipäiväiseen kilpailuun.

Finnderby on Ypäjän kesän ykköstapahtuma

Ypäjän kesän ykkönen on tänäkin vuonna Finnderby presented by Agrimarket, joka järjestetään nyt 42. kerran. Neljän päivän tapahtuma 4. – 7.6. tarjoaa hevoselämyksiä ja ratsastusurheilua kaikille. Kilpailukutsu on lähetetty kymmeneen maahan ja mukana kansainvälisten kisaajien joukossa on myös Suomen huippuja.

Finnderbyssä nähdään esteratsastuksen kansainvälisiä luokkia sekä kansallisia luokkia myös suomenhevosille ja poniratsastajille. Kisan kruunaa joka vuosi ratsastettava, hevosen ja ratsastajan kuntoa mittaava Finnderby-luokka erikoisesteineen. Viime vuonna käynnistetty Golf & Ride -kilpailu saa jatkoa uudistettuna.

Kouluratsastuksessa kilpaillaan kansainvälisellä tasolla. Luokkia järjestetään poniratsukoille, lapsiratsastajille, junioreille, nuorille sekä senioreille. Myös nuorille hevosille on omia luokkia.

Perinteisen Mannerheimin kenttäratsastuskilpailun yhteydessä ratkotaan tänä vuonna myös kenttäratsastuksen senioreiden ja nuorten Suomen mestaruudet.

Finnderbyn yhteydessä ratsastetaan myös lännenratsastuksen kansainvälinen Reining -kilpailu, jossa kotimaiset ratsastajat pääsevät näyttämään taitonsa ja keräämään tarvittavia kvaaleja muihin kansainvälisiin kisoihin.

Tapahtumassa on koko perheelle suunnattua oheisohjelmaa, sekä EXPO-alue. Lippuja tapahtumaan saa ostettua jo nyt Lippupalvelusta.

Kisaviikolla kattava laji- ja luokkavalikoima

Heti Finnderbyn jälkeen alkaa Kisaviikko, jossa 9. – 14.6. lajeina nähdään este- koulu- ja kenttäratsastusta. Kisaviikon ohjelmaan kuuluvat perinteisesti poni-, mini-, juniori,- ja senioriderbyt, sekä ratsastuksenopettajien mestaruudet. Uutuutena tänä vuonna kisaviikon ohjelmassa on vammaisratsastuksen SM.

Esteratsastuksen SM heinä-elokuun vaihteessa

Senioreiden, nuorten, junioreiden ja poniratsastajien esteratsastuksen SM ratkaistaan Hevosopistolla heinä-elokuun vaihteessa 30.7. – 2.8. Mestaruuksista kisataan nyt viidettä kertaa peräkkäin Ypäjällä.

Hevosopisto järjestää samalla ensimmäistä kertaa Hevosopisto Power Cup Finaalin 1. – 2. 8. Kilpailu on tarkoitettu kilpauraansa aloittaville poni- ja junioriratsastajille. Kilpailussa on sekä koulu- että esteosuus. Osakilpailuja järjestetään ympäri maata ennen Ypäjän finaaleita. Tapahtumassa kohtaavat sekä vanhat konkarit että uudet kilparatsastajat.

Kesäiset avoimien ovien päivät Hevosopistolla ja ponien kuninkuusravit 8. – 9.8.

Lauantaina 8.8. Hevosopisto pitää ovensa auki klo 10 alkaen. Päivän aikana voi käydä tutustumassa mm. talleihin, valjasverstaaseen ja kengityspajaan. Hevosen laidunelämään voi tutustua jokivarren kauniissa maisemissa ja nauttia vaikka piknikin kartanon puistossa, jossa voi tutustua myös hevosurheilumuseoon.

Päivän kohokohtana nähdään klo 13 alkavat jännittävät Ponikuninkuusravit Hevosopiston raviradalla. Näihin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Nuoret hevoset esillä elokuun lopussa

Nuorten Hevosten Festivaali järjestetään 21. – 23.8. yhteistyössä Ratsujalostusliiton kanssa. Viikonlopun aikana 3-7-vuotiaat nuoret hevoset kilpailevat koulu-, este- ja maastoesteratsastuksessa. Kaikissa lajeissa esiintyy ikäluokkiensa parhaimmistoa.

Koulu- ja esteratsastuksen tähtihetkiä ovat 6-vuotiaiden hevosten Breeders’ Prize ja 5-vuotisderbyt. Ypäjällä ratsastetaan myös 5 – 7 –vuotiaiden Racing-sarjojen finaalit. Ensimmäistä kertaa mukana Nuorten hevosten Festivaalissa on myös PoniBreeders 5-6 –vuotiaille poneille. Maastoesteratsastuksessa 4-6 -vuotiaat hyppäävät derbykentälle rakennettavan maastoradan.

Kotimaista Kuninkaallisissa

Suomenratsujen Kuninkaalliset yhteistyössä K-Maatalouden kanssa järjestetään tuttuun tapaan syyskuussa 3. – 6.9. Kuninkaallisissa kilpaillaan kouluratsastuksessa, esteratsastuksessa sekä valjakkoajossa. Luokat ovat avoimia vain suomenhevosille. Hienossa orikavalkadissa esitellään suomenhevosratsuoriita jälkeläisineen.

Esteratsastuksen kärkenä on suomenhevosten mestaruuskilpailu. Kisa ratsastetaan kahtena päivänä ja kahden osakilpailun yhteen laskettu pistemäärä ratkaisee voittajan. Ensimmäisessä osakilpailussa hypätään 110 cm:n rata ja toisessa osakilpailussa radassa on kaksi kierrosta, ensimmäinen 110 cm:n, ja toinen 120 cm:n tasolla. Ohjelmassa on myös 6-vuotiaiden kasvattajakilpailu.

Kouluratsastuksen 6-vuotiaiden kasvattajakilpailun lisäksi pääluokkiin kuuluu Kelmi-Kür, johon odotetaan tänäkin vuonna maan parhaita suomenhevosratsukoita. Joka toinen vuosi järjestettävä muistokilpailu ratsastetaan Kür-luokkana, jossa teknisen suorituksen lisäksi arvioidaan taiteellista vaikutelmaa. Kelmi-Cup on tulevaisuuden tähdille tarkoitettu kilpailu, jota jatketaan myös vuonna 2015. Positiivisen vastaanoton saanut ryhmäratsastusluokka 4-vuotiaille suomenhevosille jatkuu myös tänä vuonna.

Suomenratsujen Kuninkaallisissa nähdään lisäksi 3-5 -vuotiaiden laatuarvostelun finaali, johon 3- ja 4-vuotiaat hakeutuvat eri puolilla Suomea järjestettävien karsintojen kautta. 5-vuotiaat karsiutuvat finaaliin kilpailusuoritusten perusteella. Lisäksi nähdään vielä suomenpienhevoscupin finaalit sekä koulu- että esteratsastuksessa.

Post filed under Ypäjän Hevosopisto.