Senioreiden, nuorten, junioreiden ja poniratsastajien esteratsastuksen Suomen mestaruudet ratkotaan Ypäjällä heinä-elokuun vaihteessa 30.7.–2.8. Mestaruuksista kisataan nyt viidettä kertaa peräkkäin Ypäjällä.

– Ypäjä tarjoaa maamme merkittävimpänä ratsastuksen valmennuskeskuksena hienot, urheilulliset ja hevosystävälliset puitteet arvokilpailuille. Olemme iloisia, että Ypäjä toimii jälleen SM-esteiden päänäyttämönä, toteaa Suomen Ratsastajainliiton kilpailupäällikkö Marian Seppälä.

SM-kisan yhteydessä Ypäjällä ratsastetaan aloitteleville poni- ja junioriratsukoille suunnatun Hevosopisto Power Cupin finaali, jonka kokonaistulos ratkaistaan este- ja koulukokeen yhteistuloksen perusteella. Ratsukot valikoituvat Ypäjälle eri puolilla Suomea järjestettävissä seura- ja aluetason karsinnoissa kevään aikana. Power Cupin finaalin osallistujat voivat tulla Ypäjälle harjoittelemaan jo perinteiseen Poni- ja juniorimeetingiin 27. – 30. heinäkuuta.

Lisäksi tapahtumassa ratsastetaan joitakin avoimia esteluokkia, luokkavalinnat vahvistuvat lähiviikkoina.

Tapahtuma järjestetään Hevosopiston urheilualueella, ja SM-luokat ratsastetaan kuitupohjaisella Juhlakentällä.

Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy. Senioreiden ja nuorten SM-luokista nähdään lähetys YLEn valtakunnallisella tv-kanavalla alustavan aikataulun mukaan sunnuntaina 2.8. klo 14.30.

Post filed under Esteratsastusta, Ypäjän Hevosopisto.