Horse Fair -messuilla hevoset pöllyttävät hiekkaa

ccfecd42-14fd-4ee0-a345-2fb1aae8ebcc-main_image

Horse Fair -tapahtumassa nähdään kansallisen tason vikellyskilpailu. Kuva: Messukeskus

Ensi viikonloppuna Messukeskuksen lattialla kopisevat sadat kaviot. Helsinki Horse Fair esittelee yleisölle erilaisia hevosurheilulajeja esteratsastuksesta vikellykseen ja valjakkoajosta lännenratsastukseen. Mukana ovat myös yleisön suosikit, rauhalliset ja rohkeat poliisihevoset.

Messukeskuksen hiekka-areenalla nähdään ensimmäistä kertaa kansainvälinen esteratsastuskilpailu. Estekorkeus on 130 cm ja 140 cm ja kotimaisina tähtiratsastajina nähdään mm. Jessica Timgren, Sanna Backlund ja Susanna Granroth. Kilpailun 3000 euron palkintosumman lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Lue lisää esteratsastuskilpailusta

Viikonlopun kilpatarjontaa täydentää Suomen Ratsastajainliiton SRL:n kansallisen tason vikellyskilpailu sekä valjakkokilpailu. Vikellys on voimistelua laukkaavan hevosen selässä. Laji on monille tuttu sirkuksesta, mutta se on myös vaativa kilpaurheilulaji.

Valjakkoajossa hevonen vetää perässään vaunuja, joista hevosta ohjataan. Messuilla kilpailumuotona nähdään tarkkuusajo, jossa valjakko suorittaa porteista muodostuvan radan. Porttien leveys on vain kymmeniä senttejä vaunun akselin leveyttä suurempi, eikä portteja saa kaataa. Messuilla vauhdikkaaseen valjakkoajokilpailuun osallistuu 8 Suomen huippuvaljakkoa.

Hevosurheilun laaja kirjo esillä

Messuilla on myös leikkimielisiä näytöskilpailuja, jotka tuovat esiin hevosurheilun monipuolisuutta. Kouluratsastuksen kurinalainen, musiikin tahtiin suoritettava pas de deux -ohjelma näyttää ihan toiselta, jos sen suorittaa lännenratsukko. Messuilla molempien lajien edustajat näyttävät parasta osaamistaan näytöskilpailussa.

Leikkimielinen Knock out -kisassa eri rotuiset ponit taiteilevat läpi erilaisia tehtäviä sisältävän radan. Mukana kilpailussa nähdään kuuden eri rodun edustajia.

Rauhalliset poliisihevoset hämmästyttävät yleisöä

Viikonlopun aikana Messukeskuksessa nähdään yli sata hevosta ja ponia, yhteensä yli 20 eri rotua. Yksi yleisön suurimmista suosikeista vuodesta toiseen on poliisihevosten esitys. Katsojille näytetään erilaisia harjoitteita, joilla hevosia valmennetaan yllättäviin tilanteisiin. Hevoset pysyvät rauhallisina väkijoukon, melun ja outojen tilanteiden keskellä. Lisäksi ne osaavat monenlaisia erikoisia temppuja.

Myös varusteita esitellään viihteellisellä tavalla. Keravan Horse & Rider toteuttaa ensimmäistä kertaa Horse Fair -messuilla nähtävän muotinäytöksen, jossa ratsukot esittelevät kevään uusia ratsastusvaatteita ja varusteita.

Horse Fair järjestetään 7.-8.3. Messukeskuksessa Helsingissä. Se on osa GoExpoa, johon kuuluu kuusi muuta liikunnan, ulkoilun ja vapaa-ajan tapahtumaa: Fillari, Kunto, Golf, Outdoor, Ball Sports ja Kuva&Kamera.

Avoinna yleisölle la 10-18 ja su 10-17. Yleisö pääsee kaikkiin tapahtumiin samalla lipulla.

Liput verkkokaupasta ennen tapahtumaa:
Aikuiset 15 €/hlö
Lapset (7-15 v.), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 9 €/hlö
Perhelippu (max. 2 aikuista ja alle 16 v. lapset) 36 €
Ryhmälippu (väh. 10 hlöä) 9 €/hlö

Liput ovelta
Aikuiset 18 €/hlö
Lapset (7-15 v.), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 11 €/hlö
Perhelippu (max. 2 aikuista ja alle 16 v. lapset) 39 €
Ryhmälippu (väh. 10 hlöä) 11 €/hlö