Steve Guerdat ja Nino des Buissonets olivat Helsingin mestareita 30. Helsinki International UB Horse Show´ssa. Lontoon olympiakultamitalistit tekivät sulavimmat kaarteet ja nopeimman ajan Longines FEI World Cupin uusintaradalla. Voitto maistui, sillä edellisestä on kulunut jo useita vuosia.

-Voitto tuntuu todella hyvältä. Paljon paremmalta, kuin kakkostilan, Guerdat nauratti lehdistöä.

-Olen jo melkein tottunut jäämään toiseksi. Luulen, että olen ollut toinen varmasti seitsemän, kahdeksan kertaa. Se, että sveitsiläiset olivat myös toinen ja kolmas, teki voitosta jopa fantastisen.  

Sveitsiläiset tekivät historiaa ottamalla ensimmäistä kertaa maailmancupin luokassa kolmoisvoiton. UB Grand Prix -luokan voittaja Martin Fuchs oli toinen PSG Futurella ja vuoden 2011 Helsingin osakilpailun voittaja Pius Schwizer kolmas vasta 8-vuotiaalla Sixtine de Vainsilla. Fuchs oli kilpailujen menestynein ratsastaja ja Anna-Julia Kontio paras suomalainen.

-Kun näin Steven (Guerdat) olevan kärjessä ja Piuksen kakkosena, tiesin, että sveitsiläinen voittaa. Tavoittelin itse ykköstilaa, yritin lyödä Steven. Tämä viikonloppu oli  minulle erittäin hyvä, myös edelliset vuodet Helsingissä. Tämä on siis minulle hyvä paikka, Anna-Julia Kontion poikaystävä, Martin Fuchs totesi.

-Olen erittäin tyytyväinen hevoseeni. Se on vasta kahdeksan vuotias. Me kolme sveitsiläistä täällä, olemme hyvä tiimi. Steve ja Martin ovat äärettömän taitavia ratsastajia, ja minä koulutan huipputasolle nuorita, lahjakkaita hevosia. Tämä on todella hyväksi Sveitsille, Schwizer sanoi.

Uusintaan lähti yhteensä 15 ratsukkoa, joten kilpailusta muodostui erittäin tiukka ja jännittävä. Oslon osakilpailuvoittaja Jur Vrieling ja Vdl Zirocco Blue N.O.P. oli neljäs, vajaan sekunnin voittajaa hitaampana.

Anna-Julia Kontio ratsasti tyylikkään nollan ja oli mukana uusinnassa. Lauantain gp-uusinnassa hän sai kaksi pudotusta ratsastettuaan vauhdikkaammin, joten tänään taktiikkana oli edetä normaalia vauhtia. Suunnitelma toimi ja Kontio sijoittui kymmenenneksi, kuten oli asettanut tavoitteekseen.

Guerdat nousi Länsi-Euroopan liigan kärkeen 35 pisteellä voittonsa ja Oslon kolmannen sijan myötä. Vrieling on toinen 33 pisteellä ja brasilialainen Marlon Módolo Zanotelli kolmas 21 pisteellä. Kontio on viidestoista seitsemällä pisteellä.

-Hevoseni oli tänä viikonloppuna ihan mahtava. Meillä oli jo hyvä viikonloppu Oslossa. Tänään, kun hevonen tuntuu tuolta, minulla on olo, että mitä tahansa voi tapahtua, ja se antaa minulle paljon itseluottamusta. Uusintarata sopi minulle erinomaisesti. Minun ei tarvinnut ottaa liikoja riskejä radalla, sillä hevoseni on niin nopea. Nino näytti tänään laatunsa ja miksi se on yksi maailman, jopa historian parhaista hevosista. Olen niin ylpeä ja onnekas saadessani ratsastaa tällaisella hevosella.

Muutkin suomalaiset tekivät hyviä suorituksia, eivätkä jääneet kauaksi nappisuorituksesta. Satu Liukkonen teki Celestinellä hyvän suorituksen, 4 virhepistettä, ja sijoittui juuri maailmancupin pisteiden ulkopuolelle 17. tilalle.

-Olen tosi supertyytyväinen. Oli taas niin typerä pudotus, ja minua harmittaa. Olemme niin lähellä huippusuoritusta, Liukkonen kertoi.

Lotta-Riikka Rintamäki Cosma Shivalla ja Jessica Timgren Vaillantilla saivat kaksi pudotusta ja Mikko Mäentausta Eternety D:llä neljä pudotusta.

-Se oli vähän hakemista. Huomasin, etten ole hypännyt näin isoa. Olen hypännyt 160-tasolla, mutta se ei ole ollut verrattavissa tähän. Siihen nähden selviydyimme hyvin, Rintamäki totesi.

-Hevonen tuntui hyvältä ja tsemppasi loppua kohti. Pari käännöstä ei onnistunut niin kuin suunnittelin. Rata oli todella tiukka, mutta olen tyytyväinen, Timgren puolestaan sanoi.

-Minun toinen ja hevoseni ensimmäinen maailmancupin luokka. Hevonen on ollut minulla alusta asti ja tarvinnut aikaa. En ollut varsinaisesti hermostunut, mutta tuli tehtyä ylimääräistä. Tarvitsen lisää tämän tason startteja, Mäentausta kertoi.

UB Horse Show´n siirtyminen uuteen tapahtumapaikkaan, Helsingin Jäähalliin, tapahtui sujuvasti. Jäähalli ja erityisesti tilava ja valoisa verryttelyhalli sekä uusi estekalusto, saivat paljon kiitosta kansainvälisiltä ratsastajilta, kuten myös yleisöltä. Tiivis halli ja huippuluokan urheilu tekivät vaikutuksen yleisöön. Yli 45.000 kävijää seurasi nelipäiväistä tapahtumaa, joista yli 7.000 sunnuntain maailmancupin näytöstä. Ensi vuonna UB Horse Show järjestetään Helsingin Jäähallissa 22.-25. lokakuuta.

Tulokset 26.10.
Longines FEI World Cup 160 cm
. Perusrata ja uusinta. Lähti 40, sijoittui 12.
Kauden toinen maailmancupin osakilpailu.
1) Steve Guerdat/Nino des Buissonnets Sveitsi 0/34,96 2) Martin Fuchs/PSG Future Sveitsi 0/35,10 3) Pius Schwizer/Sixtine de Vains Sveitsi 0/35,33 4) Jur Vrieling/Vdl Zirocco Blue N.O.P. Hollanti 0/35,78 5) Marlon Módolo Zanotelli/Extra van Essene Brasilia 0/36,18 6) Christian Ahlmann/Cornado II Saksa 0/36,57 7) Kevin Staut/Ayade de Septon Et HDC Ranska 0/37,24 8) Geir Gulliksen/Edesa S Banjan Norja 0/37,66 9) Alexandre Fontanelle/Prime Time des Vague Ranska 0/39,27 10) Anna-Julia Kontio/Fardon Suomi 2/41,11 11) Daniel Deusser/Sea Coast Forlap DC Saksa 4/35,90 12) Henrik von Eckermann/Gotha FRH Ruotsi 4/35,97 …17) Satu Liukkonen/Celestine Suomi 4/61,70…32) Lotta-Riikka Rintamäki/Cosma Shiva Suomi 8/63,64…34) Jessica Timgren/Vaillant Suomi 8 /65,75…39) Mikko Mäentausta/Eternety D Suomi 16/58,73

Tulokset: http://eventcontent.hippoonline.de/956/sta_erg/10_ergENG.htm?style=longines

UB Horse Show´n kotisivut www.helsinkihorseshow.fi
Facebookissa www.facebook.com/HelsinkiHorseShow
Twitterissä https://twitter.com/hihs
Instagramissa helsinkihorseshow

Post filed under Helsinki International UB Horse Show.