UB Horse Show´n kansainvälinen kilpailu pääsi kunnolla käyntiin perjantain avajaisnäytöksen 145 cm Sonera International luokalla. Voitosta käytiin todellista sekuntitaistoa kärkiratsukoiden välillä. Pisimmän korren veti italialainen Luca Maria Moneta Connerylla. Ratsastaja lähti radalle ensin vain sujuva rata mielessä, mutta hevonen aloitti radan niin loistavasti, että ratsastajakin intoutui.

-Olen erittäin tyytyväinen hevoseeni. Se on iän myötä tullut työssään paremmaksi. Aiemmin se oli liian kiireinen. Nyt se tietää tehtävänsä ja taistelee esteillä puolestani. Se tekee minun työstäni erittäin helppoa, Moneta sanoo.

Moneta voitti siihen asti kärkitilaa pitäneen maailmanmestarin Maikel van der Vleutenin ja Vdl Groep Eurekan seitsemällä sadasosasekunnilla. Saksalainen Christian Ahlmann ja Aragon Z olivat kolmas.

-En odottanut voittavani, koska ratamme oli nopea, mutta ei hullunnopea. Olisin voinut yrittää vielä enemmänkin. Nyt oli mukana myös tuuria, sillä erot olivat pieniä.

Anna-Julia Kontio ja Fardon onnistuivat tavoitteen mukaisesti omassa aloituksessaan. Nollarata sujuvassa ajassa riitti 14. tilaan.

-Olen tyytyväinen Fardoniin, kaikki meni niin kuin suunnittelin. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen UB Grand Prix´hin ja sunnuntain maailmancupiin.

Lotta-Riikka Rintamäki ja Cosima Shiva tekivät myös hyvän nollaradan, sijoitus yhdeksästoista.

-Odotin jäykempää hevosta kylmyyden takia. Olen supertyytyväinen, hevonen oli jopa liian varovainen. Täytyy ehkä tehdä enemmän töitä huomenna, Rintamäki toteaa.

Mikko Mäentausta ja Quenaro tekivät sujuvan radan, mutta harmittavasti viimeinen este kolahti alas.

-Hevonen hyppäsi fantastisesti. Vähän jäi vauhti päälle viimeiselle esteelle, ei tullut ihan tasaisesti. Huomenna paremmin.

MM-ratsukko Satu Liukkonen ja Celestine saivat myös yhden pudotuksen loppuradasta, mutta suoritus on tasapainoinen.

-Olen tyytyväinen. Hevonen oli vähän liiankin varovainen. Kun on lyhyt väli, se on suustaan hankala ja tappelee vastaan. Puolipidäte ei mene läpi. Olen muuten tyytyväinen hyppyihin, Liukkonen sanoi.

Jessica Timgrenin Vaillant pudotti kaksi estettä.

-Se tuntui ihan hyvältä. Hevonen jännitti radalle mennessä, mutta se jännittää yleensä ensimmäisenä päivänä. Oli kuitenkin ihan hyvin hallittavissa radalla. Se on normaalisti vahva ja siksi sillä on ketjukuolain. Hypyt kärsi siitä, täytyy löysätä. Muuten täytyy tyytyväinen.

Huomisen pääluokka, UB Grand Prix alkaa noin klo 16.30

Sonera International 145 cm, aikaratsastus. Lähti 46, sijoittui 12.
1) Luca Maria Moneta/Connery Italia 0/57,54 2) Maikel van der Vleuten/Vdl Groep Eureka Alankomaat 0/57,61 3) Christian Ahlmann/Aragon Z Saksa 0/57,64 4) Lorenzo de Luca/Zoe II Italia 0/57,67 5) Vladimir Beletsky/Rocketman Venäjä 0/58,28 6) Andrius Petrovas/Complemento Liettua 0/59,57 7) Henrik von Eckermann/Crespo PKZ Ruotsi 0/59,66 8) Henk van de Pol/Willink Alankomaat 0/59,86 9) Shane Breen/Golden Hawk Irlanti 0/59,96 10) Oliver Lazarus/Pour Le Poussage Etelä-Afrikka 0/60,43 11) Meredith Michaels-Beerbaum/Checkmate Saksa 0/61,21 12) Pius Schwizer/Sixtine de Vains Sveitsi 0/61,36 …14) Anna-Julia Kontio/Fardon Tampere 0/62,40 …19) Lotta-Riikka Rintamäki/Cosma Shiva Turku 0/68,82 …28) Mikko Mäentausta/Quenaro Koski TL 4/65,08 …35) Satu Liukkonen/Celestine Siuntio 4/66,05 …39) Jessica Timgren/Vaillant Helsinki 8/69,70

Täydelliset tulokset: http://eventcontent.hippoonline.de/956/sta_erg/02_ergENG.htm?style=longines

 

Post filed under Helsinki International UB Horse Show.