Iso joukko suomalaisia maajoukkueratsastajia kokoontui lehdistötilaisuuteen 30. Helsinki International UB Horse Show´n uuteen kisapaikkaan, Helsingin Jäähallille. Osa ratsastajista asuu ulkomailla, kuten Sveitsistä saapuva Anna-Julia Kontio, joka toi mukanaan myös ratsastavan poikaystävänsä, Sveitsin mestarin Martin Fuchsin. Kontio edusti Suomea maailmancupin kauden avauskilpailussa Oslossa, ja lähtee nyt tavoittelemaan menestystä Helsingin UB Grand Prix´ssä ja Longines FEI World Cupissa MM-ratsullaan Fardonilla. Hänen toinen hevosensa Equilibre du Tilleul on erinomainen aikaratsastushevonen, ja Kontio lupasikin ratsastaa sillä voitosta.

Joukkueen toinen MM-edustaja, Jessica Timgren, kilpaili Tallinnan hallikisoissa ja lähtee luottavaisena kotimaiseen päätapahtumaan.

-Hevoset tuntuivat hyville viimeisessä treenissä. Ne ovat myös kävelleet paljon maastossa ja innokkaita kilpailemaan. Paras hevoseni on hieman iso ja hidas. Sillä on isompi haaste siirtyä ulkoa sisäareenalle, Timgren kertoo.

Lotta-Riikka Rintamäki ja Mikko Mäentausta tulevat molemmat Helsinkiin Saksasta. Rintamäen Cosma Shiva on hypännyt jo 160-tasolla tällä kaudella, ja on viime vuotta valmiimpi Helsingin pääluokkiin.

-Minulla on todella kiinnostava tilanne. Meillä on hyvä vuosi takana tämän hevosen kanssa ja nyt isoimmat haasteet tähän asti edessä. Olen innoissani siitä, miten menee, pidetään peukalot pystyssä. Hevoseni on superhieno, alamme mennä isompia ratoja hiljalleen ja hankimme luottamusta kohti isompia haasteita, kuten Aachenin EM-kisoja ensi vuonna, Rintamäki toteaa.

Mäentaustalla on mukana kaksi hevosta, jotka ovat samalla tasolla.

-Hevoset matkustivat tänne hyvin. Tähän asti kausi on ollut hyvä. Olen kisannut hevosilla yhden sisäkilpailun ennen tätä. Molemmat hevoset ovat saman ikäisiä ja samalla tasolla, Mäentausta toteaa.

Suomen mestari Janna Jensen lähtee kisoihin kultaratsullaan Calbaylla. Ratsukko oli mukana Tallinnan hallikilpailuissa kaksi viikkoa sitten, ja sijoittui siellä 150-tasolla.

-Hevonen hyppäsi todella hyvin Tallinnassa, toivotaan parasta. Toivottavasti meille ei tule mitään yllätyksiä tänä viikonloppuna, hän totesi viitaten Marina Ehrnroothin ja muutaman kansainvälisen ratsastajan poisjääntiin hevosten loukkaantumisten vuoksi.

Suomen Ratsastajainliiton urheilujohtaja Aki Ylänne kertoi suurimpien odotusten kohdistuvan MM-ratsastajiin, Kontioon, Timgreniin ja vasta huomenna saapuvaan Satu Liukkoseen.

-Lotta-Riikka ja Mikko debytoivat ja hakevat kokemusta. UB Horse Show tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden ratsastajillemme saada kokemusta korkeimmalta kansainväliseltä tasolta.

30. Helsinki International UB Horse Show alkaa huomenna klo 9.00 Helsingin Jäähallissa ja jatkuu aina sunnuntai-iltaan asti. Kilpailu on korkein, viiden tähden kansainvälinen maailmancupin osakilpailu. Kansainvälisten luokkien lisäksi UB Horse Show´ssa hypätään matalammallakin tasolla, aina torstain ja perjantain Amateur Touria myöten.

Kilpailuun lähtee 53 kansainvälistä esteratsastajaa, 11 kansainvälistä kouluratsastajaa ja 210 kotimaista ratsastajaa. Kilpailujen nuorin ratsastaja on poniluokkiin osallistuva 11-vuotias Jenny Aarnio-Wihuri ja vanhin Amateur Touriin osallistuva 68-vuotias Anders Sucksdorff. Mukana on yli 200 hevosta. Jaossa on Suomen suurimmat palkintorahat, yli 400 000 €, josta 120 000 € jaetaan Longines FEI World Cup™ -luokassa sunnuntaina ja 100 000 € UB Grand Prix’ssä lauantaina.

Suomen edustajat, kansainväliset luokat, tilanne 22.10.
CSIW5* esteratsastus maailmancup ja GP-taso
Anna-Julia Kontio – Fardon, Equilibre Du Tilleul, asuinpaikka Sveitsi, seura Tampereen Ratsastusseura ry
Satu Liukkonen – Celestine, Gurra Hop, Spartan Im, asuinpaikka Ruotsi, seura Siuntion Urheiluratsastajat ry
Jessica Timgren – Vaillant, Walk On, asuinpaikka Helsinki, seura Kilon Ratsastuskerho ry
Mikko Mäentausta – Eternety D, Quenaro, asuinpaikka Saksa, Ratsastusseura Mt-Team ry, Koski TL
Lotta-Riikka Rintamäki – Cosma Shiva, asuinpaikka Saksa, seura Turun Ratsastajat ry

CSIW5* esteratsastus muut luokat
Janna Jensen – Calbay, asuinpaikka Somero, seura Hattel Riders ry
Sebastian Numminen – Cue Channa, Elektra F, asuinpaikka Ruotsi, seura Siuntion Urheiluratsastajat ry
Linda Palin – Carlos, asuinpaikka Ypäjä, seura Ypäjän Ratsastajat ry
Helena Wist – Cosima, Helsinki

CDI3* kouluratsastus GP-taso
Elisabet Ehrnrooth – Wizard II, asuinpaikka Helsinki, seura Helsingin Ratsastajat ry
Kira Kanerva – Dorazio, asuinpaikka Hyvinkää, seura Hyvinkään Urheiluratsastajat ry
Anna-Leena Meller – Mauser, asuinpaikka Lohja, seura Lohjan Seudun Ratsastajat ry
Eevamaria Porthan-Broddell – Solos Lacan, asuinpaikka Helsinki, seura Helsingin Ratsastajat ry

UB Horse Show´n kotisivut www.helsinkihorseshow.fi
Facebookissa www.facebook.com/HelsinkiHorseShow
Twitterissä https://twitter.com/hihs
Instagramissa helsinkihorseshow

Post filed under Helsinki International UB Horse Show.