Kyvyt Esiin –finaalissa laadukkaita nuoria ratsuhevosia

Adie

FWB Adie ja onnelliset taustajoukot. Kuva Pirje Fager-Pintilä.

Kyvyt Esiin –finaalit kisattiin Ypäjällä tänään lauantaina Laatuarvostelun yhteydessä. Finaalihevoset olivat laadukkaita ja hyvin valmisteltuja.

Askellajihevosista vakuuttivat Simon Carrus ja Lodestro

Kaksivuotiaiden askellajihevosten parhaana palkittiin oldenburgori Simon Carrus (Sir Donnerhall – Riverman), jonka on kasvattanut Mty Niiranen Helena ja Jukka ja sen omistavat Alexandra ja Heidi Malmström. Toiseksi sijoittui Sanna Kaharin omistama hannovertamma Franzi (Fiorano – Wittinger) ja kolmanneksi myös Mty Niirasen kasvattama ja Alexandra ja Heidi Malmströmin omistama hannoverori Manuel Carrus (Münchhausen – Wolkentanz). Ykköspaikan 3-vuotiaissa lunasti Anne Moilasen kasvattama FWB-ruuna Lodestro (Lodestar – Briar). Carrus-kasvatit jatkoivat menestystään, kun Stall Nysvidja Oy Ab:n omistama hannoverruuna Bellman Carrus (Belissimo – Donnerschhwee) ja oldenburgtamma Lucy van Pelt Carrus (Sir Donnerhall – Riverman) nappasivat toisen ja kolmannen sijan.

– 3-vuotiaat olivat tänään tasoltaan parempia, mutta 2-vuotiaiden voittaja Simon Carrus jäi parhaiten mieleen. Se oli oikein elegantti ja tasapainoinen. Kaikki hevoset olivat kuitenkin yleiskunnoltaan hyviä ja aikaisempia vuosia tasokkaampia, tuomariston jäsen Maria Colliander kommentoi.

Estehevosista parhaina palkittiin FWB-tammat Adie ja Grande Alegria

Tamma Adie (Catcall 162 – Limbus) vei 2-vuotiaiden estehevosten ensimmäisen palkinnon. Adien omistaa Miina Pulkkinen ja sen on kasvattanut Laura Kangasmäki. Myös toiseksi sijoittunut Sari Mansikkamäen kasvattama FWB-ori Zanjas Carismo (Catcall 162 – Lansing) on Suomessa suorituskyvynkokeen suorittaneen holsteinoriin Catcallin jälkeläinen. Kolmannen sijan vei illan menestyjän Mty Niirasen omistama ja kasvattama FWB-ori Diandro Carrus (Diarado – Stedinger).  3-vuotiaiden parhaana palkittiin Virpi Mäki-Oppaan omistama ja kasvattama tamma Grande Alegria (For Enjoy Ask Z 146 – Lancado). Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuivat FWB-tammat Fanchette (Verdi – Corofino I) ja Linekers Daydream (Chelltago – High Valley Z).

Parhaana 3-vuotiaana ratsuponina palkittiin Paula Viidan omistama ja Marianne Kajanderin kasvattama Marie Antoinette (Fairyhill Forte –Casper).

– Neljä parasta hevosta olivat oikein todella hyviä. Jos olisin hevosen ostajana paikalla, niin ne olisivat oikein potentiaalisia ostettavia, tuomariston jäsen Tom Biaudet kehui. Ja hevoset olivat hyvin valmisteltuja ja niitä oli ilo katsoa, Biaudet kiitti lopuksi.

Tulokset

2-vuotiaat askellajihevoset

3-vuotiaat askellajihevoset

2-vuotiaat estehevoset

3-vuotiaat estehevoset