Lahtelainen Jouni Heikinheimo ja jo 18-vuotias suomalainen FWB-puoliveriruuna El Carillo sijoittuivat upeasti yhdeksänneksi valjakkoajon MM-kilpailuissa Izakissa, Unkarissa. Hienoa tulosta täydensi joukkueen yhdestoista sija ja Marko Särmäharjun sekä Saana Hakalan suoritukset ensimmäisissä MM-kilpailuissaan.

-Jouni ajoi juuri oikeassa tempossa, ajan mukaan. Hän sai harmittavasti pudotuksen kakkosportilla. Jouni ei pudotusta edes huomannut, mikä oli varmastikin hyvä, joukkueenjohtaja Ben Simonsén kertoo Unkarista.

-Rata oli helpohko. Sen todistaa se, että kaikki saksalaiset ajoivat toistakymmentä sekuntia alle maksimiajan ja kuitenkin nollilla. Aamulla päätettiin, että aikaa kiristetään, mutta sitä lyhennettiin vain neljällä sekunnilla, kun sopiva määrä olisi ollut kymmenen. Tiukemmasta radasta olisi ollut hyötyä Jounille, mutta saatiin näinkin tarpeeksi kova kilpailu.

Suomen mestari Marko Särmäharju ja Coen D teki virheettömän suorituksen, mutta hieman liian hitaasti. Valjakolle tuli 4,01 virhepistettä, mikä riitti 27. sijaan tarkkuuskokeessa. Valjakko oli lopputuloksissa 44. sijalla.

-Marko teki hyvän radan. Hän lähti alussa, jolloin oli vielä vaikea tietää tarkkaan, millaista tempoa pitää ylläpitää. Yritimme vähän suorituksen aikana kiihdyttää hänen vauhtiaan.

Suomen joukkue, jossa oli mukana myös Saana Hakala ja Brudvik Dewin, sijoittui 11. tilalle. Harmittavasti Hakalan hevonen ei ollut maratonin jälkeen täysi kilpailukuntoinen, ja Hakala päätti joukkueen tukemana jättää tarkkuuskokeen väliin. Koska Hakalalle ei tullut kilpailusta tulosta, ei hänen koulukokeen suoritustaan laskettu joukkuetulokseen. Joukkueen tulos on kuitenkin MM-tasolla paras eri ratsastuksen lajeista tänä vuonna.

-Olen tyytyväinen joukkueen tulokseen. Pakko tässä porukassa on olla. On harmi, että Saanan hevonen ollut tänään käyttökunnossa. Eläinlääkäri tutki sen ja pohdimme pitkään, mitä tehdä. Kuitenkin, koska emme taistelleet mitaleista, ei ollut paineita päätöksen suhteen. Saana teki itse lopullisen valinnan, Simonsén toteaa.

Tulokset 28.9.
Lopputulokset, lähti 75.
1) Wilbrord van den Broek, NED 130.46
2) Claudia Lauterbach, GER 133.69
3) Marlen Fallak, GER 133.85
…9) Jouni Heikinheimo – El Carillo, FIN 138.79
…44) Marko Särmäharju – Coen D, FIN 164.28
Saana Hakala – Brudvik Dewin, FIN keski
Täydet tulokset: LINKKI

Joukkuekilpailu. Lähti 18 maata.
1) Saksa (Marlen Fallak, Philipp Faisst, Dieter Lauterbach) 266,93 vp

2) Ranska 269,87
3) Sveitsi 273,82
…11) Suomi 303,07
Virallisia joukkuetuloksia ei vielä ollut

Suomen joukkue
Jouni Heikinheimo – El Carillo
Marko Särmäharju – Coen D
Saana Hakala – Brudvik Dewin
Joukkueenjohtaja Ben Simonsén
Valmentaja Tomas Eriksson, Ruotsi

Järjestäjä: http://www.izsak2014.hu/

Post filed under Valjakkoajo.