Suomea edustaa hevosyksiköiden MM-kilpailuissa Izsákissa, Unkarissa syyskuun lopulla kolme valjakkoa: kansainvälisellä tasolla erinomaisesti menestynyt Jouni Heikinheimo – El Carillo ja tuore Suomen mestari Marko Särmäharju – Coen D ja hopeamitalisti Saana Hakala – Brudvik Dewin.

Joukkueenjohtajaksi lähtee erittäin kokenut ja menestynyt valjakkokuski Ben Simonsén, joka on kilpaillut MM-tasolla sekä hevosyksiköissä että parivaljakoissa, hänellä on tilillään mm. joukkuehopeaa ja henkilökohtaista pronssia yksiköissä vuodelta 2004.

– Heikinheimo on kilpaillut jo aiemmin MM-tasolla ja menestynyt hyvin kansainvälisissä kilpailuissa, häneltä odotetaan kaikkein eniten. Myös Särmäharju on kilpaillut kansainvälisellä tasolla useamman vuoden, Hakalalla sen tason kokemusta on vähemmän. Heikinheimolta voidaan odottaa suurtakin menestystä henkilökohtaisessa kilpailussa, jopa viiden parhaan joukkoon, jos kaikki onnistuu kuten pitää. Joukkue on tällä tasolla kokematon, mutta 6.-8. sija on realistinen tavoite, sillä kaikki suorittavat tasaisesti, Simonsén totesi.

Valjakkoajon hevosyksiköiden MM-kilpailut, Izsák, Unkari 24.-28.9.2014

Suomen joukkue
Jouni Heikinheimo – El Carillo
Marko Särmäharju – Coen D
Saana Hakala – Brudvik Dewin

Joukkueenjohtaja Ben Simonsén

Alustava aikataulu, ajat paikallista aikaa

24.9. Hevostarkastus klo 13, lähtöjärjestyksen arvonta klo 18
25.-26.9. Koulukoe klo 8 alkaen
27.9. Kestävyyskoe eli marathon klo 7.30
28.9. Tarkkuusajo klo 8.00

Järjestäjä: www.izsak2014.hu
Valjakoiden esittelyt: http://www.ratsastus.fi/valjakkojoukkue_2014

Post filed under Suomen Ratsastajainliitto, Valjakkoajo.