IMG_4535
Hannu Hietanen ohjasti Turovelin Suurmestaruuteen.
Mikkelin kaksipäiväisen St Michel -viikonlopun ensimmäinen kilpailupäivä huipentui suomenhevosten Suurmestaruuteen, jonka sankari oli 7-vuotias ruuna Turoveli. Kauden 2013 voitokkain ravihevonen otti tämän vuoden ensimmäisen voittonsa arvokkaassa paikassa ja ravasi huipputuloksen 20,4a. Hannu Hietasen ohjastama ja Tapani Huopanan omistama ja valmentama Turoveli ansaitsi 15 000 euroa.

Mikkelin huippuolosuhteissa ravatun Suurmestaruuden matkavauhdista huolehti Camri, joka ravasi avauspuolikkaan hurjasti 16-vauhtia. Kirivaiheessa Camri joutui taipumaan viidenneksi, kun Turoveli jyräsi kärkeen ja karkasi ylivoimaiseen voittoon ennen Virijoria ja Siirin Älliä.

“Suurmestaruus merkitsee paljon, kun näitä lähtöjä on käynyt pienestä saakka katsomassa ja nyt sai itse voittaa tämän lähdön. Turoveli on hevonen, jolle 20:n rajan alittaminenkin voi olla mahdollinen”, ohjastaja Hannu Hietanen sanoi.

St Michel -lauantai alkoi raviratsastuksen eli montén Suomen mestaruudella, jonka voittoon ravasi An-Anna Bella ohjissaan Jenni Nevalainen. Päivän nopein oli avoimen tammalähdön voittaja Pekka Korven ohjastama ja valmentama Magical Queen, joka ravasi ajan 11,2a.

Turovelin voitto päätti lauantain Toto75-pelin. Kierroksella löytyi ainoastaan yksi oikea rivi, jossa oli kaikki seitsemän voittajaa oikein. Peli oli pelattu Helsingissä R-kioskilla. Alavoittoineen pelillä 185 637,50 euroa lunastanut voittaja oli osannut valita peliinsä joukon pikkuyllättäjiä. Ainoastaan Humun Humu ja Callela Longshot olivat lähtöjensä suosikkeja. Kaikkia muita voittajia oli pelattu ainoastaan muutamia prosentteja.

Viikonlopun päälähtö St Michel kilpaillaan huomenna sunnuntaina ravien 8. lähtönä, joka starttaa noin klo 15:50.

Post filed under Ravit, St Michel.