1797495_249591018558565_3904348747041794560_n

Univers de Pan ja ohjastaja Philippe Daugeard juhlivat Finlandia-ajon voittoa.

Edes lukuisat lisämetrit ulkoradoilla eivät hyydyttäneet väsymätöntä Univers de Pania. 110 000 euron palkintorahat lähtivät Ranskaan ajalla 10,7.

Etukäteen spekuloitiin kovasti, miten lähtö ajettaisiin, kun kovin moni eturivin hevosten kuskeista ilmoitti kiinnostuksensa ajaa keulasta – myös suosikki Univers de Panin ohjastaja Philippe Daugeard.

Hän perui kuitenkin nopeasti suunnitelmansa ja lähti matkaan tarkkaillen, kun Oasis Bi avasi keulaan ja laski ruotsalaisten ykköstoivon Sanityn 08,5-avauksen jälkeen eteensä. Pietro Gubellini reissutti Prussian ensin johtavan rinnalle ja sai puolimatkassa Univers de Panin eteensä.

Tämä nelikko ratkoi voiton kohtalon loppusuoralla, ja vahvimmaksi osoittautui Univers de Pan. Oasis Bi jäi täysissä voimissa pussiin, mutta onnistui työntämään turpansa kakkoseksi ennen Prussiaa ja Sanitya. Suomalaiset eivät voittotaistoon yltäneet.

– Lähtöauto vähän yllätti meidät kiihdyttämällä niin lujaa, ja jättäydyin sitten suosiolla keulataistosta. Gubellinin edettyä johtavan rinnalle tiesin, että vauhti hiljenisi pian ja takahevoset olisivat silloin vaikeuksissa, ja päätin siksi ajaa eteenpäin, Daugeard perusteli voittoisaa taktiikkaansa.

Univers de Pan saatetaan nähdä myös kesäkuun puolivälissä Kouvolan Kymi Grand Prix’ssä. Ori juoksee kesäkuussa joko Kouvolassa tai Oslossa, ja valmentaja Daugeard olisi halukas tulemaan nimenomaan Suomeen.

Tekno Odin huippuvauhdissa

Yksi Finlandia-ravien odotetuimmista vieraista oli maailman tämän hetken paras kylmäveriravuri, norjalainen Tekno Odin. Sen oletettiin leikkivän Erkon Pokaalissa suomenhevosten kanssa kissaa ja hiirtä, mutta toisin kävi. Camri tappeli keulasta vastaan kuin leijona ja antautui vasta loppusuoralla.

– Jyväskylän viime startin jälkeen muutettiin vähän kengitystä, ja nyt Camri oli jo lämmityksessä parempi. Sitten kun se lähti lujaa ja päästiin keulaan, ajattelin että ei me kotiyleisön edessä anneta keuloja pois, Tuomas Pakkanen perusteli taktiikkaansa.

Tekno Odin ravasi 2 100 metriä huippuaikaan 22,0, ja Camri hävisi sille kymmenyksen. Tekno Odinin omistaja Elfinn Edvartsen lupasi oriin saapuvan myös syksyllä Turun PM:ään.

– Viisitoista vuotta sitten ihastelimme, kun teillä oli Viesker. Nyt kun meillä on tällainen hevonen, velvollisuutemme on näyttää sitä koko pohjoismaiselle raviperheelle, Edvartsen painotti.

Finlandia-päivä sisälsi rahakkaita lähtöjä nuorille lämminveriselle. 3-vuotiaiden Seppeleajon voitti Tuomas Korvenojan valmentama ja Ari Moilasen ajama Jontte Boy. 2 100 metrin matka taittui keulassa aikaan 13,9, ja Ari Moilasen mukaan voimia jäi varastoonkin.

Pekka Korven superlupaus Express Duo ravasi mailin 4-vuotiaiden Glenn Kosmos Memorialissa huippuaikaan 11,0, mutta johtaneen ranskalaisen Alizea du Kastelin rinnalta se ei riittänyt kuin kolmanteen sijaan. Voittoon kiri ranskalaisitalialainen Rue du Bac. 5-vuotiaiden Suomessa syntyneiden Tammaderbyssä juhli odotetusti ikäluokan kuningatar, Heikki Korhosen Venice rattaillaan Mika Forss.

Post filed under Ravit, VERMON RAVIRATA OY.