292137_345638705494026_1294966009_n

Hevosparivaljakoiden PM-kultamitalisti Jarmo Tauriainen sijoittui toiseksi Unkarissa Fábiánsebestyénissä kolmen tähden tasolla. Tauriainen aloitti kolmiosaisen kilpailun koulukokeen kolmostilalla, nousi vahvan maratonin johdosta toiseksi ja piti sijoituksensa tarkkuuskokeessa. Lopputulos oli 131,59 virhepistettä. Tauriainen ajoi koko kilpailun hevosillaan Yk Dark Pierro ja Dark Ulkje. Kilpailun voiton vei unkarilainen Vilmos Lázár tuloksella 122,32 virhepistettä.

-Koulukoe meni oikein hyvin. Hevoset ovat hyvällä mallilla. Lauantaina ukkosmyrsky teki maratonin kelistä raskaan, mutta hevoset jaksoivat hyvin. Kilpailu oli aika kovatasoinen, ja valjakot suorittivat tiukoilla eroilla, Tauriainen kertoo Unkarista.

Kilpailu käytiin sateisessa ja kuumassa säässä. Raskaista olosuhteista huolimatta Tauriaisen hevoset suorittivat tasaisen varmasti, palautuivat hyvin maratonilta ja jaksoivat väsymättä loppuun asti.

-Koulu on kaiken perusta. Sen pisteet vaikuttavat paljon lopputulokseen. Koulun painoarvo on isoin. Kouluosuus sopii minulle hyvin, sen tarkkuusvaatimukset. Siinä on aina lisähaasteita.

Sijoituspaineet eivät vaikuta Tauriaisen suorituksiin, sillä hän on tottunut niitä kantamaan myös työelämässä. Toiselta sijalta tarkkuuskokeeseen lähteminen ei vaikuttanut suoritukseen.

-Keskityn omaan suoritukseeni, en niinkään ympäristöön. Keskityn tekemään parhaani, se riittää.

Tauriaisen päätähtäin on ensi kesän MM-kilpailuissa. Tänä kesänä valjakkokuskilla on edessään vielä 2-3 kansainvälistä kilpailua, joista seuraava on parin viikon kuluttua Tšekkissä.

Tulokset 4.5.
Valjakkoajoa CAI3* Fabiensebestyen, Unkari
Hevosparivaljakot. Lähti 35.
1) Vilmos Lázár, HUN 122.32 vp
2) Jarmo Tauriainen, FIN 131.59
3) László Farkas, HUN 141.14

Täydet tulokset: LINKKI
Järjestäjä:http://www.fogatverseny.hu/

Post filed under Suomen Ratsastajainliitto, Valjakkoajo.