AirGunner_Kari_Rosimo_Eliitti2014_550

 

Air Gunner ja Kari Rosimo. Kuvaaja: Sven Falk

Jyväskylän Killerjärvellä ajettiin perinteiset Eliitti-ravit loistavissa olosuhteissa. Pääkilpailu Killerin Eliitti ajettiin nyt 40. kerran.

Juhlaeliitti päättyi kotivoittoon, kun jyväskyläläisen Markku Harjun omistama ja Ari-Pekka Pakkasen Ruotsissa valmentama Air Gunner kirmasi voittoon kisahistorian toiseksi nopeimmalla voittoajalla 11,7a. Kari Rosimon ajama Air Gunner otti voittonsa johtaneen suosikin Beatasinen ulkopuolelta. Markku Niemisen Bret Boko kiri kakkoseksi ja Sunrise Lover/Hannu Torvinen oli kolmas. Suosikeista Mr Exquisite laukkasi heti lähdössä.

– Täytyy nyt pitää tiimin kanssa tuumaustunti, missä jatketaan. Hevosen ehdoilla mennään, valmentaja Ari-Pekka Pakkanen sanoi.

Air Gunnerin voitto oli niin suuri yllätys, että yhtään seitsemän oikein tulosta ei Toto75-pelistä löytynyt.

Kylmäveristen perinteikkäässä Killerin Kimarassa Pertti Niverin Vieskerin Valo järjesti lähes yhtä suuren yllätyksen kirimällä voittoon takapareista. Pelikansa oli unohtanut viime vuotisen kuninkuuskilpailun päätösmatkan voittajan ja sai näin ”suolaa haavoihin”, kuten Niveri luonnehti voittajaesittelyssä.

Post filed under Eliitti-ravit, Ravit.