403466_292921917474148_574262976_n

Orimattilalaisvalmentaja Tapio Perttunen on marssittanut jenkkiori Mr Exquisiten vahvasti avoimiin lähtöihin. Ori otti Seinäjoella toisen kerran tuntumaa avoimeen tasoon, ja tuloksena oli toinen voitto.

Mr Exquisiten joulukuinen debyytti avoimella tasolla päättyi kirivoittoon, ja nyt valjakko oli keulapaikalta selvästi paras. Aivan ensimetreillä Mr Exquisite ei pystynyt keulapaikkaa nappaamaan, mutta pääsi etenemään tuulenhalkojaksi ensimmäisellä takasuoralla.

Loppusuoran Mr Exquisite tuli niin vauhdikkaasti, että muista ei ollut sen uhkaajiksi. Voittoaika 13,9a/2100 m toi oriin omistavalle Ta-Pe Tallille 7 500 euroa.

Mr Exquisiten voittosumma nousi vasta nyt yli sadan tuhannen, joten se saisi kilpailla myös astetta alemmissa hopeadivisioonissa. Hyppäys avoimiin lähtöihin ei ole hirvittänyt kokenutta Tapio Perttusta. – Varsinkaan talvella ero kulta- ja hopeadivisioonan välillä ei ole merkittävä, Perttunen huomautti.

– Kevättä kohti tilanne tietysti muuttuu, kun kaikkein parhaat avoimen luokan hevoset tulevat takaisin radoille, mutta uskoisin Mr Exquisitenkin vielä kehittyvän ja riittävän niitäkin vastaan.

Myös suomenhevosten päälähdössä voittaja tuli keulapaikalta, kun kolmossuosikki Elias Intomieli piti muut ojennuksessa. Loppusuoralla ulkoa haastoi tiukka viuhka vastustajia, mutta Tuomas Pakkanen keskittyi lähinnä pussittamaan takanaan juossutta Vihteä, joka mahtui työntymään toiseksi.

Elias Intomieli tulee Kiuruvedeltä, ja Ylä-Savon hevosten vahvaa panosta täydensi lähtöä aiemmin voittanut E.V. Gingin, joka tulee Vieremältä. Veli-Pekka Toivasen suojatti suuntasi heti kiihdytyksessä kärkipaikalle, jolta se hallitsi loppumatkaa varmoin ottein.

T75-rivi alkoi hankalammin, kun kahteen avauskohteeseen saatiin yllättäjät. Avauskohteessa juhli Tommi Kylliäisen Leading Baritone ja toiseen kohteeseen saatiin todellinen suuryllätys, kun voittoon pinnisti Ari Moilasen ajama Callela Deposit. Sitä oli pelattu T75:ssä vain 1,12 prosenttia, ja vaikka lisää yllättäjiä ei enää tullutkaan, oikealla rivillä lunasti yli 12 000 euroa.

Post filed under Ravit, Seinäjoen Ravikeskus.