horse-1344185816J7m

Jokimaan ravirataa hallinnoiva Lahden Hevosystäväinseura ja Suomen Hippos ovat hakeneet verottajalta tulkinnan muutosta kulttuurisetelien käytöstä ravitapahtumiin.

Aiemmin ravitapahtumat on tulkittu kaupalliseksi tapahtumaksi, ja sellaisiin ei kulttuuriseteleitä ole saanut käyttää. 

– Asiakkailta on tullut paljon kyselyjä, miten kulttuuriseteleillä voisi maksaa Kuninkuusravien pääsylippuja, Jokimaan raviradan toimitusjohtaja Tomi Himanka taustoittaa. – Ongelmana oli, että verottajan tulkinnasta johtuen Smartum, eli kulttuurisetelien ylläpitäjä, ei hyväksynyt ravitapahtumia kulttuuritapahtumien joukkoon. Ravit tulkittiin messutapahtumiksi, jolloin kyse oli kaupallisesta toiminnasta, eivätkä kulttuurisetelit käyneet niihin maksuvälineiksi.
– Muut urheilutapahtumat ovat olleet tulkinnan mukaan kulttuuritapahtumia, Himanka huomauttaa. 

– Jotkut jälleenmyyjät ovat tähänkin asti hyväksyneet kulttuurisetelit ravitapahtumien lippujen maksuun, mutta silloin on kyse ollut virheellisestä toiminnasta.

Suomen Hippos ja Lahden Hevosystäväinseura yhdessä hakivat verottajalta ennakkopäätöksen, jonka perusteella Smartum muutti tulkintaansa niin, että nyt myös ravitapahtumat lasketaan kulttuuritapahtumiksi. Kuninkuusravien liput ovat sopimusteknisistä syistä myynnissä Ticketmasterilla ainoastaan verkkokaupassa, jossa kulttuuriseteleitä ei voi käyttää maksuvälineenä. Nyt lippuja voi kuitenkin ostaa suoraan Jokimaan raviradalta.

– Heti kun päätös saatiin, niin Jokimaan ravirata hakeutui itse Smartum -setelien vastaanottajaksi. Eli tästä lähtien meidän tapahtumiin, kuten Suur-Hollolaan ja Kuninkuusraveihin, voi ostaa lippuja kulttuuriseteleillä tai Smartumin kortilla suoraan meiltä, Himanka kertoo. – Jalkaudumme myös kesän suuriin ravitapahtumiin, kuten Finlandiaan, Kymi GP:hen, Suur-Hollolaan ja St.Micheliin, sekä kesäraveihin ainakin Riihimäelle 2.6. ja Kausalaan 9.6. Jokimaalta lippuja voi ostaa aina ravien aikana tai toimiston aukioloaikoina toimistosta.

Lipun ostaminen ennakkoon ei ole pakollista, sillä Kuninkuusravien pääportin lipunmyyntipisteessä voi maksaa lippunsa kulttuuriseteleillä myös tapahtuman aikana.

Kulttuuriseteleillä voi maksaa ainoastaan ravilippuja. Mikäli kyseessä on paketti, johon sisältyy ruokailu, kuten vaikka VIP-lipuissa, eivät kulttuurisetelit kelpaa maksuvälineeksi.

Post filed under Ravit.