au8H45Dp_400x400

Kokoonnuimme kaviouralle klo 10 tarkastelemaan tilannetta. Mukana päätöksenteossa olivat valmentajien edustajina J-P Kauhanen ja Tuomas Pakkanen, ratamestarit Kaarlo Partanen, Mikko Rissanen ja Seppo Tikka, kilpailueläinlääkäri Krisse Koikkalainen, ravien valvoja Jani Jonninen sekä Kuopion raviradalta toimitusjohtaja Marita Huttunen ja kilpailusihteeri Hannu Ala-Korpi.

Kaviouran kuntoa arvioitiin ja ennustetta illan keliolosuhteille puntaroitiin tarkasti. Kuopion säätila muuttuu tänään siten, että lämpötila ei mene pakkasen puolelle yöksi, myös mahdollista heikkoa vesisadetta voi olla päivän aikana.

Kaviouran arvioinnin perusteella päätettiin yksimielisesti perua illan ravit, koska emme pysty sataprosenttisesti takaamaan turvallisia rataolosuhteita kilpailijoille. Rata on pääsääntöisesti hyvässä kilpailukunnossa, mutta sieltä löytyy 2-3 kohtaa, jotka voivat sulaa lämpötilan noustessa illan aikana ja aiheuttaa näin ongelmia. Tätä riskiä emme halunneet ottaa.

Joensuun, Mikkelin ja Jyväskylän raviradat ovat myös sulamistilanteessa, joten emme voineet siirtää raveja lähiradoille. Saimme eilen Suomen Hippoksesta aikaa tarkastella sulamisen etenemistä tälle päivlle klo 12 saakka.
Pahoittelemme tilannetta.

Pilvenmäki Special -karsintaan osallistuville hevosille järjestään karsintamahdollisuus huomenna pe 29.3. Kaustisen Lounasraveissa. Olemme yhteydessä Kuopioon ilmoitettujen hevosten valmentajiin tänään.

Post filed under Ravit.