16105610_1213058532075558_5865790629098936439_n

Oulun 20.8. ravit on peruttu mukaan ilmoitettujen hevosten vähyyden vuoksi. Lähtöihin ilmoitettiin 89 ravuria, ja määrä jakaantui sarjoihin epätasaisesti.

– Viimeiseen asti yritettiin saada hevosia mukaan. Puhelimet olivat kuumina kello 10:30 saakka, mutta sitten oli pakko tunnustaa tosiasiat, kertoo Äimäraution toimitusjohtaja Sirkka Huopana.

Osasyy hevospulaan on kilpailukalenterin ruuhkaisuus. Raveja järjestetään elokuussa lähialueella useat viikossa.

– Lisäksi tänään maanantaina oli yhtä aikaa ilmoittautumiset kolmeen eri ravitapahtumaan; meille, Kajaaniin ja Tornion Toto76-kisoihin. Tämä ei vain toimi. Olen sanonut, että Oulun maanantairavien paras ilmoittautumispäivä olisi tiistai, mutta sitten menee mahdottomaksi 7 oikein -lehden paino- ja postitusaikataulujen kanssa. Joka tapauksessa muutosta tarvitaan ja kalenteriasioiden pitää järkiperäistyä.

Vaikka ravit peruttiin, hevosenomistajat eivät jää palkintorahoja vaille.

– Koetimme löytää loppuvuodelle korvaavaa päivää, mutta varsin vaikealta näyttää. Päätimme, että nyt jakamatta jääneet palkintorahat kohdennetaan syksyn raveihin. Tästä tiedotetaan tarkemmin lähitulevaisuudessa, kertoo Huopana.

Post filed under Ravit.