avanttrophy-kuva-heidi-lammi

Kuva-Heidi-Lammi.

Avant Tecno ja Ratsuniitty Oy järjestävät kenttäratsastuksen Avant Trophy -kilpailusarjan nuorille kenttähevosille.Kesällä 2018 toista kertaa järjestettävä kilpailusarja käydään kolmessa sarjassa: 4–5-vuotiaat ja 5–7-vuotiaat hevoset sekä uutena luokkana 5–7-vuotiaat suomenhevoset.

Kilpailusarjan tarkoitus on luoda uutta kulttuuria nuorten hevosten kasvattamiseen ja kouluttamiseen kohti kansainvälisiä kenttäratsastuksen arvokilpailuja sekä löytää Suomen lupaavimmat kenttähevoset. Vastaavanlaiset kilpailuluokat ovat jo vahva perinne esimerkiksi Saksassa ja Englannissa.

Kilpailu koostuu kolmesta osakilpailusta ja finaalista. Osakilpailuissa ratsastetaan maastoesteosuus, jossa arvioidaan esimerkiksi hevosen ratsastettavuus, laukka, rohkeus sekä hyppytekniikka pistein 1–10. Päästäkseen finaaliin, ratsukon täytyy suorittaa vähintään yksi osakilpailu ja saada siitä arvosanaksi vähintään seitsemän pistettä.

Kilpailusarjan finaali järjestetään Ypäjän Hevosopistolla 16.–19. elokuuta. Finaalissa ratsukot suorittavat maastoestekokeen, joissa pisteitä jaetaan puolitoistakertainen määrä. Lisäksi finaalissa arvioidaan hevosen tyyppi, askellajit sekä tulevaisuuden potentiaali. Kilpailun lopputulos lasketaan yhdistämällä ratsukkokohtaiset pisteet finaalista sekä parhaiten suoritetusta osakilpailusta. Finaalin tuomareina toimivat Katja Sykes Australiasta ja Lars Christensson Ruotsista. Suomenhevosia tuomaroivat Jutta Koivula ja Seppo Laine.

Avant Trophyn kilpailupalkinnot ovat houkuttelevat: kaikkien kilpailusarjojen voittaja saa 1000 euroa, toiseksi sijoittunut 500 euroa ja kolmanneksi sijoittunut 300 euroa.

Avant Trophy -finaalin kanssa samanaikaisesti Ypäjän hevosopistolla järjestetään kenttäratsastuksen Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailut.

Avant Trophy -osakilpailut:

26. toukokuuta Harjun Oppimiskeskus
12.–13. kesäkuuta Ypäjän Hevosopisto
21.–22. heinäkuuta Hattula

Finaali:

16.–19. elokuuta Ypäjän Hevosopisto

Post filed under Yleiset Uutiset.