Heidi Kellokoski-Kiiskinen_hevosklinikka

Maailman pohjoisinta hevosklinikkaa vetävä Heidi Kellokoski-Kiiskinen on valittu Euroopan hevoseläinlääkäreiden yhdistyksen (FEEVA) hallitukseen Malagassa järjestetyssä vuosikokouksessa. Kellokoski-Kiiskinen on ensimmäinen suomalainen tässä luottamustehtävässä.

Feeva, Federation of European Equine Veterinary Associations on yhdessä amerikkalaisen AAEP:n kanssa maailman laajin hevoseläinlääkäriorganisaatio, jossa on jäseninä 23 EU-maata ja yhteensä noin 8000 lääkäriä. Heidi Kellokoski-Kiiskinen on toiminut järjestössä Suomen ja Suomen Eläinlääkäripraktikot ry:n (SEP) edustajana jo vuodesta 2011 lähtien. Kattojärjestön kuusijäseniseen hallitukseen hänet valittiin nyt kaikkien aikojen ensimmäisenä suomalaisena.

Hallituspaikka on upea tunnustus ja koen, että se on osoitus tekemästäni työstä. On hienoa päästä vaikuttamaan hevoslääkinnän tulevaisuuteen näköalapaikalle, jossa linjataan muun muassa hevosiin liittyvää lainsäädäntöä EU-tasolla”, Kellokoski-Kiiskinen kommentoi.
Hevosten tuki- ja liikuntaelinongelmiin, röntgenologiaan ja ultraäänitutkimuksiin erikoistunut

Kellokoski-Kiiskinen asuu perheineen Lapissa, Pyhätunturin maisemissa ja tekee töitä hevoseläinlääkärinä Rovaniemellä , jossa hän vetää maailman pohjoisinta hevosklinikkaa. Rovaniemen Hevosklinikan asiakaskuntaa on myös eri puolilla Suomea ja Pohjois-Ruotsissa.


Klinikkansa fyysisesti syrjäisestä sijainnista huolimatta Kellokoski-Kiiskinen tekee tiiviistä kansainvälistä työtä ja on pyrkinyt opiskelemaan hevosdiagnostiikkaa kansainvälisesti arvostetuissa paikoissa. Hän on myös aloittanut ensimmäisenä suomalaisena hevoseläinlääkärinä arvostetun kansainvälisen koulutusohjelman (ISELP), jonka on toistaiseksi kokonaan läpikäynyt vain kaksi suomalaista eläinlääkäriä. Tutkinto keskittyy hevosten ontumatutkimukseen ja diagnostiseen kuvantamiseen.


Tuore hallituspaikka tuo Kellokoski-Kiiskisen mukaan mielenkiintoisen lisän hänen arkityöhönsä, joka on pääosin hevosdiagnostiikkaa nykyaikaisin laittein ja tuorein tiedoin. Erityispiirteenä pohjoisessa toimivalla eläinlääkärillä ovat pitkät välimatkat ja arktinen ilmasto. Toisinaan hänen vastaanotollaan käy myös kilpa- ja turistiporoja. Poroja on hänen puolisollaankin, joka on poromies jo monessa polvessa.

Kellokoski-Kiiskisen Rovaniemen Hevosklinikka on kasvuhaluinen yritys, joka on tänä vuonna yksi Suomen suurimpaan yritysten kasvun sparrausohjelmaan, Kasvu Openiin valituista 16:sta lappilaisista yrityksestä. Kasvu Openin valtakunnalliseen finaaliin tullaan valitsemaan Lapista kaksi kasvupotentiaalisinta yritystä.

Lisäksi Rovaniemen Hevosklinikka on ollut mukana Rovaniemen Kehitys Oy:n vetämässä Game Brewery -yrityspanimossa kehittämässä hevosalalle uutta start up -sovellusta.

Post filed under Nimitykset.