pexels-photo-208799

Harjun oppimiskeskus ja Virolahden lukio ovat sopineet yhteistyön syventämisestä entisestään. Syksyllä 2017 aloitettava ja kevään yhteishaussa hakuun tuleva Hevosurheilulukio-malli mahdollistaa lukio-opintojen ohella kehittymisen harrastajana tai jopa valmentautumisen kilpaurheilijana. Kevään yhteishaussa lukioon hakevilla on käytännössä mahdollisuus yhdistää lukio-opinnot Harjun oppimiskeskuksessa asumiseen, viikottaiseen ohjattuun hevosurheiluun ja syventäviin hevostalouden kursseihin. Näistä on etua myös jatkossa hevosalan opintoihin hakeuduttaessa. Harjuun voi tuoda myös oman hevosen ylläpitotalliin ja hyödyntää hevosurheilualueita, kuten kentät ja maneesit, ravirata ja maastoesterata, myös vapaa-ajalla.

Uutta mallissa on tavoitteellinen, hevosurheilupainotteinen lukio-opiskelu, asuminen ja vapaa-aika. Pohjalla on kuitenkin kokemusta hyvin onnistuneesta yhteistyöstä. Harjun oppimiskeskuksessa ratsastuksenohjaajan tai hevostenhoitajan ammattiin opiskelevat voivat jo nyt suorittaa kaksoistutkinnon täydentämällä ammatillisia opintoja Virolahden lukiossa. Myös lukio-opiskelijoilla on lukion uuden opetussuunnitelman myötä mahdollisuus valita syventäviä kursseja Harjun luonnonvara-alan oppilaitoksesta. Nämä kurssit voidaan myöhemmin lukea hyväksilukea, jos lukiolainen haluaa jatkaa ammatillisen tutkinnon suorittamista.

Yhteistyötä tehdään myös urheilijoiden opiskelun ja valmennuksen yhdistämisessä Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian kanssa.

Vastaavalaista lukiokoulutusta on tarjolla Suomessa, mutta kaakossa ei.

-Tarjoamme uusia mahdollisuuksia, jotta jokainen voi löytää haluamansa koulutuspolun, tarvitsematta hakeutua kauas kotoa saadakseen harrastaa itselle tärkeää lajia, Palosara sanoo.

Usko yhteistyöhön on vahva.

-Ennakkoluuloton ajattelu voi tuoda meille kaikille uusia opiskelijoita. Haluamme oppilaitoksina vastata erilaisten opiskelijoiden tarpeisiin joustavasti, Hyttinen ja Palosara tiivistävät.

Virolahden kunta tukee yhteistyötä kustantamalla lukio-opiskelijoille koulumatkat. Ylioppilaskirjoitusten sähköistymisen ja tulevaisuuden työelämän tarpeiden vuoksi lukio antaa käyttöön kaikille lukiolaisille kannettavan tietokoneen opiskelun ajaksi. Myös asumiseen ja ruokailuun Harjussa halutaan tarjota edullinen mahdollisuus. Kotoa ensimmäistä kertaa pois muuttavalle nuorelle ympäristö Harjussa tarjoaa näin turvalliset puitteet arjelle.

Yhteishaku 21.2.-14.3. Hevosurheilukioon haetaan hakeutumalla Virolahden lukioon.

Harjun Oppimiskeskus Oy on Virolahdella toimiva valtakunnallinen luonnonvara-alan oppilaitos, joka tarjoaa hevos- ja puutarha-alan sekä syksystä 2017 maatalousalan sekä luonto- ja ympäristöalan koulutusta. Harjussa on noin 200 opiskelijaa, sekä nuoriso- että aikuisopiskelijoita.

Virolahden lukio on yleislukio, joka ei rajaa oppilaan myöhempiä jatko-opintoja, vaan antaa hyvän ja monipuolisen lähtökohdan jatko-opinnoille. Koulun sijainti Suomen ja samalla Euroopan unionin merkittävimmän Venäjän rajanylityspaikan, Vaalimaan, vieressä tarjoaa tilaisuuden venäjän kielen opiskeluun ja käyttämiseen.

Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia on (EKA) seudullinen, opiskelun, urheilun ja työ-sekä siviiliuran yhdistävä toimintaorganisaatio. EKA on perustettu vuonna 2004 Kotkan Urheilijakoulutuksen toimintaperiaatteiden pohjalle. Urheiluakatemian keskeisimpänä toimenkuvana on kansalliselle tai kansainväliselle huipulle tähtäävien tai siellä jo olevien urheilijoiden päivittäisvalmennuksen tehostaminen ja opiskelujen tukeminen.

 

Post filed under Yleiset Uutiset.