three-horses-725x544

Hallitus vahvisti tänään 12.1. asetuksen hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen käytettävästä osuudesta Veikkaus Oy:n tuotosta sekä tuoton käyttöä koskevan jakosuunnitelman. Veikkaus Oy:n tuotoista arvioidaan vuonna 2017 kertyvän yhteensä 40,1 miljoonaa euroa kohdennettavaksi hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen.

Kyse on ennakkoarvioista, joka perustuu siihen, että vuoden 2017 pelituotot vastaisivat pääosin edellisen vuoden tasoa. Lopullinen alalle kohdennettava tuotto on riippuvainen muun muassa talouden yleisestä kehityksestä ja Veikkauksen toteutuneesta lopullisesta tuloksesta. Tuloja käytetään harkinnanvaraisesti myönnettävinä avustuksina 39,8 miljoonaa euroa hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen. Lisäksi 168 000 euroa käytetään hevostalouden tutkimukseen Luonnonvarakeskuksessa sekä 160 000 euroa hevostalouden edistämiseen tarkoitettujen avustusten myöntämisestä aiheutuviin kuluihin.

Arpajaislain 17 §:n mukaan hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen tarkoitetusta tuotosta osoitetaan vähintään 95 prosenttia raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestölle (Suomen Hippos r.y.) sekä tämän jäsenyhteisöille. Keskusjärjestö tekee maa- ja metsätalousministeriölle esityksen myönnettävien avustusten vuosittaisesta jakosuunnitelmasta eri avustuksensaajille ja käyttötarkoituksiin. Suomen Hippos ry:n esityksen (6.10.2016) mukaisesti pääosa tuotosta käytetään keskus- ja maakuntaraviradoille myönnettävään hevosen omistajille kohdentuvaan palkintotukeen sekä toimintatukeen.

Post filed under Yleiset Uutiset.