13315524_1174569652574827_2084980144312186605_n
Lähtö 1, Montén SM-finaali
Nelly-Janiika Korpikosken luotsaama Harmi’s Frido voitti raviratsastuksen Suomen mestaruuden. Kaarteen jälkeen kolmannelta radalta toiselle päässyt Harmi’s Frido tuli pitkään ilman vetoapua. Se sai loppukaarteen ajaksi selän eteen, hakeutui maalisuoran alussa vapaille ja jyräsi rehdisti 5000 euron voittoon tuloksella 14,3a/2100 metriä. Takarivin uloimmalta paikalta lähtenyt License Holder kiersi käytännössä koko matkan kolmatta rataa ja pääosin ilman vetoapua. Se puristi maalisuoran alussa jo kärkeen, muttei ymmärrettävästi jaksanut pitää samaa tahtia maaliin asti ja joutui tyytymään toiseen sijaan. Loppukaarteen alussa kärjen takaa toiselle radalle nostanut Enzo Cobra pinnisti kolmanneksi. Alusta asti johtanut Orchidea SLM antoi hitusen periksi.
TOTO76-1
Kaustisella jättiyllätyksen aiheuttanut Prin Holz (6,18 %) voitti nyt viidenneksi pelatuimpana. Se ampaisi lauantain avauskohteessa terävästi johtoon, veti kohtalaisen reipasta vauhtia matkan varrellakin ja karisti vastustajat tuntumasta jo loppukaarteessa. Tahti laantui hieman päätössatasella, mutta Prin Holz piti varmaan voittoon ennätyksellään 11,8a/1609 metriä. Takasuoran alussa toisesta parista ulkoa hyökännyt selvä suosikki Dreambow eteni loppukaarteen puolivälin jälkeen toiseksi, tuli tasaisen hyvin perille ja saavutti suoralla voittajaa. Dreambow’ta seurannut Blackened kipusi sen kannoilla kolmanneksi. Champ Walk In laukkasi lähtöön ja Airport Present kaarteessa.
TOTO76-2, TROIKKA
Kierroksen pankki Välähdys (68,63 %) johti koko mailin, jonka se taittoi tasaisen rivakalla tahdilla aikaan 21,4a. Takarivistä kolmanteen sisälle pujahtanut Pyörylän Paroni pääsi takasuoralla kolmanteen ulos, josta se iski kiriin reilu 300 metriä ennen maalia. Se tuli tosi hyvin, mutta Välähdys vastasi lopulta varman oloisesti. Kuolemanpaikalla juossut Kupori tsemppasi tuntumassa kolmanneksi. V.G. Vipori laukkasi kiihdytyksessä.
TOTO76-3
Avauspuolikkaan jälkeen johtoon edennyt selvä suosikki Pine Crown Girl (55,90 %) hallitsi oikein vakuuttavasti. Se ravasi 2600 metriä aikaan 15,6a. Viimeisellä takasuoralla toisesta ulkoa toiselle radalle ilman vetoapua kiertänyt Thunder McQueen piti voittajasta reilusti jääneenä toiseksi. Neljännestä sisältä viimeisellä takasuoralla toiselle radalle päässyt Xenia Lake sai tulla kiertelemättä ja kiri tasaisen hyvin kolmanneksi. Alun johtanut ja päätösvaiheessa kärjen takaa pudonnut Wasa Thunder jäi täpärästi neljänneksi.
TOTO76-4
Alle 20-vauhtia johtoon ampaissut Koskelan Akseli (15,32 %) veti hyvin perille ja voitti kolmanneksi pelatuimpana ennätyksellään 22,5a/1609 metriä. Kiihdytyksessä keulahevosen taakse päässyt Vapperi sai tilaa maalisuoralle tultaessa ja kiri puolittain kupeelle, mutta joutui tyytymään kakkossijaan. Rosari seurasi sisältä kolmanneksi. Toisen kaarteen lopulla neljännestä parista selkään kolmannelle radalle noussut Särkän Kalle kiersi loppukaarteessa neljännen radan kautta kärkihevosten tuntumaan, muttei jaksanut puristaa täysillä ja jäi selvästi neljänneksi. Tasaisesti pelatun lähdön suosikki Vermon Voitto mahtui kaarteessa nousemaan kolmannesta sisältä toiseen ulos, jossa se pysyi pitkään kiinni, kun parijonon ulkopuolelle juuttunut Turnaus sulki tien. Vermon Voitto mahtui loppukaarteessa viimein kääntämään Särkän Kallen perään ja pinnisti sen tuntumassa tasaisesti viidenneksi.
TOTO76-5
Kuudenneksi eniten merkitty Moonlight Love (7,88 %) voitti Tammatähden nappijuoksulla. Takarivistä lähtenyt Moonlight Love seurasi sisältä johtopaikan pitänyttä ja vauhdilla vetänyttä Sauvignon Blancea, pääsi loppukaarteessa kääntämään toiselle radalle ja ratkaisi suoralla varmasti. Ennätys korjaantui maililla lukemiin 11,3a. Takasuoralla neljännestä parista selässä kolmannelle radalle lähtenyt Agnese iski loppukaarteessa omaan kiriin ja kipusi voittajaa uhkaamatta toiseksi niukasti ennen Callela Colibria, joka lähti takasuoralla taustalta neljänneksi hevoseksi kolmannen radan jonoon ja hakeutui loppukaarteen puolivälin jälkeen uloimmas aina kuudennelle radalle, jota se tuli vahvasti. Sauvignon Blance romahti maalisuoralla. Lähdön suosikki Ranch Kelly pysyi takasuoran alussa kirivaiheen käynnistyessä asemissaan toisessa parissa ulkona, eikä väylää vapauteen sen jälkeen löytynyt.
TOTO76-6, TROIKKA
Kaarteen jälkeen kolmannelta radalta keulaan asti edennyt Regent Zet (22,53 %) piti paikan maaliin saakka. Toiseksi eniten pelattu Regent Zet selvitti mailin aikaan 11,8a. Takasuoralla neljännestä parista selässä kolmannelle radalle lähtenyt ja maalisuoralle tultaessa omaan kiriin iskenyt Herbie Sisu puristi toiseksi niukasti ennen voittajan takaa vapaasti tullutta Leemark’s Augustia. Lähdön suosikki Order By Boss sai päätöskierroksen käynnistyessä selän toiselle radalle. Se kiersi takasuoralla uudestaan toiselle ilman vetoapua, muttei jaksanut otella enää kärkisijoista.
TOTO76-7, Suurmestaruus
Historian rajuin kylmäverikiihdytys Suomessa, kun Hullumies torjui pitkään ohi pyrkineen Maratin. Meno rauhoittui vasta 14,5-vauhtisen puolikkaan täytyttyä. Nopsan Vauhti seurasi kärkiparin tiiviissä tuntumassa, mutta muut ajoivat kolmikon kiinni vasta toisen puolikkaan aikana. Toiseen ulos edennyt Suivikas käänsi takasuoralla kiriin, ja lähdön suosikki Camri (27,07 %) tuli perässä. Camri sai peesata maalisuoran alkuun asti ja puristi sitten voittotaistoon, joka ratkesi vain vähän ennen maalia Suivikkaan laukattua. Suivikas oli siinä vaiheessa edellä ja ylitti myös maalilinjan laukalla ensimmäisenä. Voittajaksi saatiin näin Camri, joka kuittasi 15000 euroa ajalla 20,9a. Johtopaikasta kinastellut kaksikko kesti alun revittelyn hienosti, ja niistä Marat veti lopulta pidemmän korren sijoittuen toiseksi. Hullumies oli kolmas, ja Nopsan Vauhti seurasi neljänneksi.

Post filed under Ravit, St Michel.