WEG2014 Elmo Jankari - Duchess Desiree, kuva Sonja Holma007

ELMO JANKARI – DUCHESS DESIREE, KUVA SONJA HOLMA

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö nimesi kenttäratsastaja Elmo Jankarin Rion olympiajoukkueeseen kymmenen urheilijan joukossa. Olympiakomitean hallitus vahvisti torstain kokouksessaan Huippu-urheiluyksikön valinnat kisajoukkueeseen.

– Tämä on upea asia, suurin unelmani on aina ollut ratsastaa olympialaisissa. On myös hienoa, että valinta vahvistui jo tässä vaiheessa. Nyt pystyn keskittymään täysillä Rioon valmistautumiseen, kun ei tarvitse olla antamassa näyttöjä tulospaineiden kanssa, Jankari iloitsee.

Ratsukon seuraavat kilpailut ovat edessä toukokuun puolivälissä Saksassa Wiesbadenissa ja kuukautta myöhemmin Luhmühlenissä.

–  Suunnitelmissa on mahdollisesti vielä Aachen heinäkuussa, mutta sitä mietin vielä, sillä  se on aika lähellä lentojen lähtemistä.

Näillä näkymin Jankarin kilparatsu, 11-vuotias oldenburgtamma Duchess Désirée matkustaa Liegestä Belgiasta suoralla lennolla Rioon 30. heinäkuuta.

Jankari on kouluttanut kilparatsunsa itse nuoresta asti. Kaksikolla on takanaan pitkä yhteinen tie, joka on kulkenut aina nuorten hevosten MM-kilpailuista nuorten ratsastajien MM-kultamitalille ja edelleen kohti Rioa.

– DD:n kanssa on hienoa lähteä Rioon. Olemme hankkineet paikan sinne yhdessä ja uskon, että se pystyy suorittamaan siellä hyvin. Hevosen oppii tuntemaan perin pohjin, kun takana on niin monta vuotta ja kilpailua, tiedän sen ajatukset. Se on hieno hevonen luonteeltaan, ja kun itse pitää hevosestaan, homma toimii parhaiten.

ELMO JANKARI

  1. 13.10.1992 Turku

Laji: kenttäratsastus

Elmo Jankari nousi otsikoihin vuonna 2013 voittamalla kenttäratsastuksen nuorten Euroopan mestaruuden. Hän asuu Saksassa Warendorfissa, jossa hän pitää ratsastustallia yhdessä lajin huippuihin myös kuuluvan Sanna Siltakorven kanssa. Pariskunnan valmentajana toimii Pekingissä 2008 joukkuekultaa voittanut Frank Ostholt. Jankari saavutti paikan Rio de Janeiroon parhaana Luoteis-Euroopan alueen ratsastajana maaliskuussa sulkeutuneella olympiarankinglistalla. Hänen työparinsa Duchess Désirée on 11-vuotias oldenburgilaistamma.

Tarkempi esittely: http://www.ratsastus.fi/kenttaratsastajia

Ratsastajainliiton Rion sivut: http://www.ratsastus.fi/rion_ratsastus
Suomen Olympiakomitean Rion sivut: www.sport.fi/rio2016

Post filed under Kenttäratsastus.