Eero Simojoki Suomen Ratsastajainliiton urheilun linjajohtajaksi

Eero Simojoki, kuva Aki Rask

EERO SIMOJOKI, KUVA AKI RASK

Helsinkiläinen liikuntatieteiden maisteri, ammattivalmentaja Eero Simojoki, 44, aloittaa Suomen Ratsastajainliiton urheilun linjajohtajana 1.9.2016. Uuden linjajohtajan tehtävänä on suunnitella, kehittää ja johtaa liiton urheilu- ja valmennustoimintaa sekä vastata toiminnan tuloksellisuudesta. Simojoki toimii myös liiton urheilu­tiimin esimiehenä ja hän on mukana toimiston johtoryhmässä.

– Simojoki vakuutti meidät laajalla valmentamisen ja urheilun osaamisella, joka pohjautuu hyvään koulutukseen ja vankkaan kokemukseen. Uskon, että hän on oikea henkilö viemään urheilun kehittämishanketta ja Ypäjän valmennuskeskusta eteenpäin. Simojoki on yhteistyökykyinen ja näkemyksellinen, mistä on varmasti hyötyä myös meidän muulle toiminnallemme, Suomen Ratsastajainliiton pääsihteeri Fred Sundwall toteaa.

Simojoki siirtyy linjajohtajaksi Fysioline Oy:n koulutuspäällikön tehtävästä. Hänellä on laaja-alainen kokemus liikunta-alasta myös vastuullisissa kehittämistehtävissä Koululiikuntaliitossa, AKK-Motorsport ry:n valmennuspäällikkönä sekä Jyväskylän Kenttäurheilijoiden nuoriso- ja urheilukoulupäällikkönä. Simojoki on toiminut urheiluvalmentajana sekä yksilö-  että joukkuelajeissa ja hän selostaa autourheilua Eurosportilla.

– Ratsastajainliiton linjajohtajan tehtävässä minua kiinnosti eniten valmennuksen kehittäminen. Kaikki aiemmat toimeni ovat liittyneet nimenomaan erityyppisiin kehitystehtäviin. Oli innostavaa, että pohjaa on jo alettu luoda ja tahtotilaa on paljon. Odotan, että pääsen kehittämään valmentautumiskulttuuria ja ratsastusurheilua yhteistyössä lajiammattilaisten ja osaavien valmentajien kanssa. Sen rinnalla perusharrastetoimintaa täytyy olla riittävästi ja monipuolisesti, Simojoki näkee.

Simojoella ei ole ratsastustaustaa. Ensimmäinen käytännön kosketus hevosiin syntyi kesätyössä liikuntavammaisten kerhon ohjaajana, jolloin mukana oli myös hevostoimintaa. Lajin kysymykset tulivat jonkin verran tutuiksi myös ammattivalmentajan tutkinnossa, jota suoritti samaan aikaan esteratsastuksen valmentaja.

– Lajitaitojen asiantuntijoita ratsastuksen parissa on jo paljon. Minun tehtävässäni puhutaan toimintatavoista, organisoimisesta ja tavoitteellisuudesta. Ratsastuksessa on paljon yhtäläisyyksiä ja lainalaisuuksia muuhun urheiluun, erityisesti autourheiluun, jossa itse kilpailusuoritus ei perustu pelkästään urheilijan tekemiseen. Lisäksi molemmissa lajeissa urheilijan ympärille tarvittava verkosto on oltava vahva huipulle pyrittäessä, Simojoki sanoo.

Suomen Ratsastajainliitto ry (SRL) on vuonna 1920 perustettu liikunta- ja urheilujärjestö. Liitolla on 500 jäsen­seuraa, joissa on lähes 50.000 jäsentä. Liiton jäsenenä on lisäksi 360 hyväksyttyä jäsentallia. Ratsastajainliiton alaisuuteen kuuluu yhdeksän kilpalajia. Ratsastuksen perinteisiä lajeja ovat olympialajit koulu-, este- ja kenttäratsastus.