Perinteisessä Helsinki Grand Prix´ssa nähtiin huikean vauhdikas uusinta voitosta, kun yhdeksän ratsukkoa lähti uusinnassa ratsastamaan aikaa vastaan. Nopein oli ensimmäisenä uusintaan lähtenyt Leopold van Asten tammallaan VDL Groep Quinthago Z. Hollantilainen ylitti maaliviivan ajassa 35,77, eikä kukaan jäljellä olevista ratsukoista onnistunut sitä alittamaan.

-Tuntuu aina hyvältä voittaa. On vaikeaa lähteä ensimmäisenä yhdeksän ratsukon uusintaan. Minulla oli hyvä tunne perusradalla. Hevoseni yritti ja halusi mennä. Oman uusintaradan jälkeen oli pitkä aika odottaa ja jännittää, pystyykö joku lyömään aikani. Onneksi olin riittävän nopea, kuvailee olympiaratsastaja van Asten.

Maailmanlistan kolmonen Daniel Deusser hätyytteli van Astenin aikaa, mutta jäi ykköspalkinnosta 0,13 sekuntia hevosellaan Clintop ajassa 35,94. Ruuna ei ole ratsastajan mielestä kaikista nopein gp-uusinnoissa, mutta voittoon yltääkseen hänen oli pakko riskeerata.

-Olen tyytyväinen uusintarataani ja hevoseeni. Tiesin, ettei se ole kaikista nopein, joten meidän piti ottaa kaikki riskit radalla. Ja viimeiselle esteelle lähestyminen oli vähän vaarallinen. Olen todella onnellinen hevoseeni, toteaa Deusser.

Suomalaisilla oli pitkälti neljän virhepisteen päivä. Anna-Julia Kontio ja ori Pacific des Essarts sekä Satu Liukkonen ja Celestinen saivat molemmat tyylikkäiltä radoiltaan yhden pudotuksen ja jäivät sijoitusten ulkopuolelle.

-Ori hyppäsi todella hyvin koko radan. Se taisteli todella kovaa. Lähestymiseni sarjalle ei ollut toivottava, josta seurasi pudotus, kertoo Kontio suorituksestaan.

-Ratsastan huomenna maailmancupissa Fardonilla. Se tuntuu olevan todella hyvässä kunnossa. Odotan huomista innolla. Ja toivottavasti saamme viimevuotista paremman sijoituksen, naurahtaa vuosi sitten kymmenenneksi maailmancupissa sijoittunut Kontio.

Sebastian Numminen ja Cue Channa sekä Mikko Mäentausta ja Eternety D ottivat perusradalta kaksi pudotusta. Marina Ehrnrooth ja Evli Luikka saivat 17 ja Juulia Jyläs ja Finishing Touch Wareslage 21 virhepistettä.

Hollantilaisen ratamestari Louis Konickx onnistui erinomaisesti työssään. Deusser kehuikin rataa hyväksi ratsastettavaksi.

-Rata oli mukava ratsastaa, vaikka areena on pieni. Lähes kaikille esteille oli hyvä, sujuva lähestyminen. Kolmoissarjan lukuisat virheet johtuivat siitä, että b-osalla oli puomin sijaan lankku. Kaikki hevoset eivät kunnioita lankkua yhtä paljon kuin normaalia puomia. Siksi ratsastajien piti päättää, tullako sarjalle hitaammin tai vauhdikkaammin sisään, kommentoi Deusser.

Huomenna kansainväliset ratsukot lähtevät hakemaan voittoa kauden toisesta maailmancupin osakilpailusta. Mukana on myös viimevuotista voittoaan puolustava olympiakultamitalisti Steve Guerdat. Maailmancupin finaalin voittaja vuodelta 2014 eli Deusser lähtee huomiselle radalle voittoratsullaan Cornet d´Amourilla. Mukana kilpailussa on myös kolminkertainen maailmancupin finaalin voittaja Marcus Ehning.

Kansainvälistä kouluratsastusta CDI3*
Ruotsin Jeanna Högberg hallitsi kouluratsastusta suomalaisori Duendecillo P:n satulassa

Ruotsin Jeanna Högberg jatkoi menestyskulkuaan Helsinki Porsche Horse Show’ssa ottamalla voiton lauantain GP vapaaohjelmassa samoin kuin torstain GP:ssä. Kotiyleisön tunnelmia nostatti, että ratsuna nähtiin upea suomalaissyntyinen FWB-jalostusori  Duendecillo P eli kotoisemmin Peikko. Ratsukon teki näyttävän suorituksen Game of Thrones -sarjan jyhkeisiin musiikkitunnelmiin tuloksella 72,1  prosenttia mahdollisista maksimipisteistä.

– En ollut varma radan lopussa oliko se hyvä vai huono suoritus. Ravi- ja laukkalisäyksessä oli pienet virheet, ja kohokohtia taas piaffessa, passagessa ja laukkatyössä. Olen kuitenkin todella tyytyväinen, on hienoa kilpailla Suomessa – Suomessa kasvatetulla hevosella sen omistajan ollessa paikalla, Högberg hymyilee.

– Yhteistyömme käynnistyi neljä vuotta sitten, kun kilpailin täällä Helsingissä hevosellani Liza Minelli. Anne Niemi pyysi minua kokeilemaan oria. Minulla oli kilpailuissa perjantaina tauko, joten annoin hevoselleni vapaapäivän ja menin katsomaan oria. Se muutti talliini kuukausi myöhemmin. Se on fantastinen hevonen, jolla on paljon luonnetta, sen kanssa on aina hauskaa.

Yksitoistavuotias ori on hyväksytty jalostukseen Suomen FWB, Saksan Hannover ja Tanskan DWB -kantakirjoissa ja se on myös palkittu jälkeläisistään AB-palkinnolla. Hevosen on kasvattanut sen omistaja Anne Niemi.

– Hevosella on hyvä ratsastaja, mutta kyllä minusta tuntuu, että olen myös kasvattanut hyvän hevosen, Niemi toteaa.

Nipsun ja Solos Lacanin rata kosketti ja kohautti

Kaksinkertainen Suomen mestaripari Eevamaria Porthan-Broddell ja Solos Lacan nousivat toisiksi vain yhden prosenttiyksikön erolla voittajaan (71,1).

– Olen iloinen, suoritus meni lähes kuten suunnittelin, vaikka olemme vähän hakeneet musiikin oikeaa pituutta kerrasta toiseen. Meillä oli mukavaa radalla, mutta totta puhuen en muista siitä juuri mitään, keskityin musiikkiin ja hevoseen, joka oli kanssani joka hetken.

Ratsastaja teki huikean viimeisen linjan, puhtaat ja piikkisuorat vaihdot joka askeleessa ohjat vain yhdessä kädessä. Kun sitä ennen kajahti viimeisen kerran Solos Lacanille omistettu säe “tonight we´re young”, yleisö sekä liikuttui että hurrasi samaan aikaan. Helsinki on 19-vuotiaan EM- ja MM- hevosen jäähyväiskilpailu.

Kolmanneksi nousi Anna von Wendt Denzelillä (69,90).

– Rata meni aika hyvin, parannettavaa jäi, mutta meillä ei ollut mitään suuria virheitä. Piruetit eivät aina onnistu, ja minulla on ohjelmassa paikka niiden korjaamiseen, mutta nyt sitä ei tarvinnut käyttää. Se johti siihen, että olin vähän musiikista edellä ja lopussa tein passagea, piaffea ja kiemuroita lisää. Kukaan muu ei sitä varmaan huomannut, mutta valmentajani Lilli Luoma meinasi “saada sydänkohtauksen”, ratsastaja hymyilee

Ratsukko kilpailee GP-tasolla ensimmäistä kautta kansainvälisellä tasolla. Kolmetoistavuotias hannoverruuna on ollut ratsastajalla nelivuotiaasta, se löytyi Saksasta huutokaupasta.

– Denzel on vekkuli tyyppi. Se osaa olla tosi rauhallinen ja cool, mutta myös tosi kuuma, ja mielentila vaihtuu hetkessä. On tiedettävä tarkkaan, mitä siltä voi pyytää ja ratsastettava harkitusti ja hevosen tuulen mukaan. Olemme kulkeneet pitkä tien yhdessä, ihan hauskaa että nyt tulee myös tuloksia.

Neljännen sijan otti Ruotsin Charlotte Espin hevosella Ciwi (69,13) ja viidenneksi nousi Elisabet Ehrnrooth Wizard II:n kanssa (67,73).

– Olen tyytyväisempi nyt kuin torstain ohjelmaan. Hevonen oli tänään paljon aktiivisempi, mutta meille tuli kalliita rikkeitä vaihdoissa ja pirueteissa, Ehrnrooth totesi.

Yksi kilpailun mielenkiintoisimpia hevosia oli Mikaela Lindhin uusi, vasta yhdeksänvuotias kilpakumppani Skovlunds Gamin G. Elegantti ja energinen hevonen liikkui elastisesti kuin jousilla ja väläytti todellista laatua ja lupausta. Jännitys tuotti kuitenkin rikkeitä, tuloksena kuudes sija (66,7).

– Olen iloinen saadessani olla täällä uuden hevoseni kanssa. Tämä on vasta sen toinen kansainvälinen kilpailu. Hevonen on parempi kerta kerralta, mutta se oli harmillisesti todella peloissaan areenalla. Se yrittää kovasti, mutta aina välillä pelko voittaa sen. Hevonen sopii minulle hyvin kooltaan ja ratsastettavuudeltaan. Rakastan tätä hevosta, se tarvitsee vain mahdollisuuden. Sen pitää vain tottua isoihin areenoihin. Vie varmaan vuoden, että asettuu tälle tasolle. Ensi vuonna voin näyttää mitä hevosessa oikeasti on.

Myös SM-hopeamitalisti ja PM-joukkuekultamitalisti Kikka Suomion 18-vuotias Flourian jää eläkkeelle Porsche Horse Show´ssa. Ratsukko oli nyt kahdeksas (66,2).

Mia von Schantz ja Salzatime tanssivat LähiTapiola Small Tour -finaalin voittoon

Porsche Horse Show’n kouluratsastusosuus käynnistyi lauantaina LähiTapiola Small Tour -finaalilla, jonka vapaaohjelmassa voiton veivät ylivoimaisesti Espoon Mia von Schantz ja Zalzatime. Ensi kertaa Horse Show’ssa kilpailleen ratsukon tulokseksi muodostui 72,350 %. Luokan kakkosiksi sijoittui tamperelainen Nina Rorariusratsullaan Hally Berry (68,03) ja kolmansiksi nousivat Espoon Heidi Huurinainen ja Dressage Son (67,40).

Mia von Schantz on valmentautunut Maarit Raiskion kanssa jo 13 vuoden ajan. Amatööriratsastajaksi itseään kutsuvalla von Schantzilla on kolme omaa hevosta.

– Zalzatime on ensimmäinen hevoseni tällä tasolla. Ostin sen kuusivuotiaana Saksasta ja olen kouluttanut sen itse. Herkkäluonteisella Zalzatimella on hyvä työmoraali, mutta se on myös hyvin tietoinen ympäristöstään, von Schantz kuvailee kilpakumppaniaan.

Kouluratsastus GP-tason Knock-Out-kilpailulla sunnuntaina.

Helsingin Jäähalli

Esteratsastustuloksia 24.10.15

Grand Prix of Helsinki, 160 cm, kaksi kierrosta. lähti 41, sijoittui 12
1) Leopold van Asten/VDL Groep Quinthago Z, Hollanti 0/35,77 2) Daniel Deusser/Clintop, Saksa 0/35,94 3) Hans-Dieter Dreher/Cool And Easy, Saksa 0/36,25 4) Shane Breen/Undicci, Irlanti 0/36,59 5) Patrick Stühlmeyer/Lord Lohengrin, Saksa 0/36,64 6) Rene Lopez/Con Dios III, Kolumbia 0/37,85 7) Niels Bruynseels/Cas de Liberte, Belgia 4/36,27 8) Patrice Delaveau/Leontine Ledimar Z H D C, Ranska 4/37,42 9) Mathieu Billot/Shiva d’Amaury, Ranska 12/41,39 10) van de Pol,Henk/Willink, Hollanti 1/76,24 11) Belekhov,Alexandr/Bivaldi, Venäjä 1/78,74 12) Marcus Ehning,/Singular LS La Silla, Saksa 4/70,42…17) Anna-Julia Kontio/Pacific des Essarts, Suomi 4/75,27…20) Satu Liukkonen/Celestine, Suomi 5/78,18…27) Sebastian Numminen/Cue Channa 42, Suomi 9/76,36…25) Mikko Mäentausta/Eternety D, Suomi 8/73,99…34) Marina Ehrnrooth/Evli Luikka, Suomi 17/76,61…36) Juulia Jyläs/Finishing Touch Wareslage, Suomi 21/78,94

Kouluratsastustuloksia 24.10.
LähiTapiola International Kür Dressage Final

GP vapaaohjelma musiikilla. 11 lähti, sijoittui 5.
1) Jeanna Hogberg/Duendecillo P, Ruotsi 72,10 % 2) Eevamaria Porthan-Broddell/Solos Lacan, Helsinki 71,10 % 3) Anna von Wendt/Denzel, Kemiönsaari 69.900 % 4) Charlotte Esping/Ciwi, Ruotsi 69,13 % 5) Elisabet Ehrnrooth/Wizard II, Helsinki 67,73 % 6) Mikaela Lindh/Skovlunds Gamin G, Turku 66,80 …8) Kikka Suomio/Flourian,Espoo 66,20 %…11) Stella Hagelstam/New Hill Julitrea, Porvoo 62,65 %

 

LähiTapiola Small Tour Final
Intermediare I vapaaohjelma.  5 lähti, sijoittui 5.
1) Mia von Schantz/Zalzatime, Espoo 72,350 % 2) Rorarius Nina/Hally Berry, Tampere 68,025 % 3) Heidi Huurinainen/Dressage Son, Espoo 67,400 % 4) Peggy Hägsten/Lord Of Lennox v., Espoo 65,925 % 5) Katarina Wolin/Mallendina, Sipoo 62,950 %

 

Esteratsastustuloksia
Pony Tour Final
115 cm, aikaratsastus.
13 lähti, 4 sijoittui.
1) Aida Nyman/Hannelore II, Siuntio 0/45.84 2) Felicia Kallio/Beltin, Masku 0/48.21 3) Jenny Aarnio-Wihuri/Florian, Paimio 0/49.37 4) Viivi Koskinen/Two Tone Fred, Siuntio 0/52.01 5) Sessi Skutnabb/Kalou G, Kirkkonummi 4/49.51 6) Neea Karvinen/Tullibards Piaf, Salo 4/52.02 7) Kiara Herranen/Accino WE, Salo 4/52.65 8) Ida Lindblom/Grey Lilly Clover, Helsinki 5/65.99 9) Elin Lundin/Gyllinge Eos, Ruotsi 8/51.14 10) Axel Nyman/Rockstar, Siuntio 12/49.87 11) Saara Kauppi/Ravens Clover Lilly, Turku 12/50.29 12) Sanni Leino/Little Kim, Espoo 20/53.29 13) Sofia Soilu/Pin Rock’s Hustle And Bustle, Vihti hylätty

Porsche Horse Show´n kotisivut  www.helsinkihorseshow.fi
Facebookissa  www.facebook.com/HelsinkiHorseShow
Twitterissä  htts://twitter.com/hihs
Instagramissa  helsinkihorseshow

Post filed under Helsinki International UB Horse Show, Yleiset Uutiset.