f96cd41ec23e9426f6caea9747ac258fea6ed578

Elmo ja Sanna lehdistötilaisuudessa, kuva Satu Pirinen.

Suomen Ratsastajainliiton hallitus myönsi mestariratsastajamerkin kenttäratsastajille Elmo Jankari ja Sanna Siltakorpi. Mestariratsastajamerkin voi saada menestynyt suomalainen kilparatsastaja merkittävien saavutusten perusteella. Merkit luovutettiin ratsastajille Helsinki UB Horse Show´ssa lauantaina.

Elmo Jankari sai mestariratsastajamerkin kultamitalistaan nuorten kenttäratsastuksen Euroopan mestaruuksissa syyskuussa supertammallaan Duchess Désirée. Viikko sitten huippukaksikko ylitti MM-karsintarajan kolmen tähden kilpailussa Boekelossa Hollannissa.

Sanna Siltakorpi, Elmon elämänkumppani, sai mestariratsastajamerkin viidestä sijoituksesta kolmen tähden kenttäkilpailuissa, joista tuorein tuli toukokuussa Strzegomissa, Puolassa. Lisäksi Siltakorpi sijoittui Lucky Accordilla 20. tilalle senioreiden EM-kilpailuissa elokuussa ja otti Bofey Bridgellä syyskuussa PM-kultaa.Siltakorpi on edustanut Suomea myös MM-tasolla.

Mitalikahvit ja faneja Helsinki Horse Show’ssa

Jankari ja Siltakorpi juhlivat menestystään mitalikakkukahvien merkeissä Helsinki Horse Show’ssa lauantaina ja jakoivat myös faneilleen nimikirjoituksia.  Samalla Elmo kertoi historiallisen kisan kulusta ja uskollisesta kilpakumppanistaan Duchess Desireestä. Kenttähevosen kuuluu olla hyvä kaikissa lajeissa ja DD on juuri sitä.

– DD on äärettömän hieno ja rehellinen tamma, maastossa se hyppää kaiken, mitä eteen tulee. Koetan pitää sen terveenä ja hyvällä tuulella, että se jaksaa jatkaa samalla tavalla. 

– Tällä hetkellä DD on hyvin ansaitulla lomalla kisakauden jälkeen. Tammikuussa aloitamme valmistelut seuraavaa kautta varten, kertoo Jankari.

Hevonen tuli Jankarille nelivuotiaana ja ratsukko on kasvanut yhdessä uusia haasteita kohti. Ensi vuonna tähtäimessä ovat Ranskassa pidettävät MM-kisat, joihin yltäminen vaatii niin nuorelta hevoselta kuin ratsastajaltaankin  työtä, taitoa ja sisua.

Myös Siltakorpi tähtää MM-mittelöön. Molemmat valmentautuvat nykyään Saksan Warendorfissa, missä on Saksan olympiakomitean ratsastuksen valmennuskeskus, kenttäratsastuksen huippunimien, Ruotsin Sara Algotsson Ostholtin ja hänen saksalaisen miehensä Frank Ostholtin luona. Saralla on olympiahopeaa Lontoosta ja Frankilla mm. joukkuekultaa Pekingistä 2008.

SRL:n viiri Lars Parmlerille

Ratsastajainliiton hallitus myönsi SRL:n viirin ruotsalaiselle Lars Parmlerille monivuotisesta työstä Suomen ratsastusurheilun hyväksi huippu-urheilun johtoryhmän esityksestä. Parmler on toiminut viiden vuoden ajan Suomen esteratsastajien joukkueenjohtajana arvokilpailussa ja Nations Cupeissa. Viiri luovutettiin Helsinki UB Horse Show´ssa lauantaina.

Parmler on  kokenut ja arvostettu kansainvälinen valmentaja, joka on ollut mukana rakentamassa Ruotsin ja Norjan joukkueiden nousua maailman kärkeen. Suomen Nations Cup -joukkueita Parmler alkoi luotsata vuonna 2009 ja viimeinen edustustehtävä oli Tanskan EM-kilpailuissa elokuussa.

Post filed under Helsinki International UB Horse Show, Kenttäratsastus, Mestariratsastajamerkki, Suomen Ratsastajainliitto.