Victoria Media -Ulkomaat

ulkomaanuutiset@victoriamedia.fi

Parlamentti äänestää uudesta Euroopan komissiosta

20191120PHT67051_original

Komission puheenjohtajaksi valittu Ursula von der Leyen parlamentin täysistunnossa Strasbourgissa.

Arvioituaan kaikkia komissaariehdokkaita mepit äänestävät 27. marraskuuta komissiosta kokonaisuudessaan. Vasta tämän jälkeen komissio voi astua virkaan.

Parlamentin täysistunnon äänestys komission kokoonpanosta tuo päätökseen pitkän prosessin, jossa parlamentin jäsenet ovat arvioineet ehdotettuja komissaareja. Menetelmän tarkoitus on taata, että EU:n toimeenpanoelin nauttii demokraattista legitimiteettiä ja toimii EU-kansalaisten edun mukaisesti.

Mepit valitsivat Ursula von der Leyenin komission puheenjohtajaksi heinäkuussa. Syyskuusta marraskuun puoliväliin parlamentin valiokunnat järjestivät komissaariehdokkaille kuulemisia, joissa arvioitiin heidän soveltuvuuttaan ehdotettuun tehtävään.

Parlamentin puhemies Sassoli ja poliittisten ryhmien johtajat päättivät torstaina 21. marraskuuta, että kuulemiset ovat ohi ja että parlamentti on valmis lopulliseen täysistunnon äänestykseen komission kokoonpanosta.

Keskiviikkona 27. marraskuuta komission puheenjohtajaksi valittu Ursula von der Leyen esittelee täysistunnolle komissaaritiiminsä ja uuden komission työohjelman. Keskustelun jälkeen mepit äänestävät komission hyväksymisestä, johon vaaditaan annettujen äänten enemmistö.

Jos komissio hyväksytään, se voi aloittaa toimikautensa 1. joulukuuta.

Seuraa keskustelua ja äänestystä suorana lähetyksenä verkkosivuillamme tai Facebookissa.

Uusi parlamentti ja uusi komissio