Victoria Media -Ulkomaat

ulkomaanuutiset@victoriamedia.fi

Yli 3,5 miljoonaa lasta kärsii vakavasta aliravitsemuksesta Itä-Afrikassa

starving-children-waiting-in-addition-to-the-road

Kymmenien tuhansien lasten arvioidaan kuolevan nälkään, ellei kansainvälinen apu tavoita heitä ajoissa.

Kaikkiaan yli 22 miljoonaa ihmistä tarvitsee välitöntä hätäapua Itä-Afrikan alueella. Kriisi koskettaa Somaliaa, Keniaa, Etiopiaa ja Etelä-Sudania. Etelä-Sudanissa arviolta 100 000 ihmistä uhkaa nälkäkuolema.

Kriisin taustalla on paitsi kuivuus, myös konfliktit ja poliittinen epävakaus.

– Lasten tilanne tuntuu lohduttomalta. Nälkäkriisi ajaa ihmisiä pois kodeistaan jopa konfliktialueille. Tämä asettaa lapset alttiiksi väkivallalle ja monenlaiselle hyväksikäytölle, toteaa Suomen World Visionin humanitaarisen avun päällikkö Miikka Niskanen.

Kun perhe lähtee liikkeelle, myös lasten koulunkäynti keskeytyy. Itä-Afrikan tilanne on ollut vaikea jo pitkään, ja alueella on nyt arviolta 3,3 miljoonaa pakolaista.

World Visionin humanitaarinen operaatio keskittyy auttamaan kaikista heikoimmassa asemassa olevia perheitä. Hätäapuna jaetaan muun muassa ruokaa ja puhdasta vettä. Lisäksi World Vision keskittyy lastensuojeluun ja ylläpitää alueella toimivia liikkuvia terveysklinikoita.

– Tilanne on pahentunut nopeasti. Tarve lisärahoitukselle on suuri, jotta vältytään uhkaavalta katastrofilta, Niskanen sanoo.

World Visionilla on käynnissä avustusohjelmia kaikissa neljässä maassa. Ruokapula koskettaa yli 61 000 World Visionin kummilasta.