A youth holds-up a big Palestinian flag during a protest against the controversial separation wall in Ramallah

Palestiinalaiset avaavat suurlähetystön Tukholmaan välittömästi, kertoi Ruotsin pääministeri Stefan Löfven tiistaina. Löfven lupasi Tukholmassa vierailleelle palestiinalaisten presidentille Mahmud Abbasille myös lisää talousapua, mutta painotti, että uudistuksien on edettävä.

– Haasteita riittää: meidän on autettava toisiamme korruption vastaisessa taistelussa, lisättävä sukupuolten välistä tasa-arvoa, parannettava ihmisoikeuksien kunnioittamista ja tietysti jatkettava valtion rakentamista, pääministeri luetteli.

Ruotsi oli ensimmäinen EU-maa, joka tunnusti Palestiinan. Suuri osa länsimaista, Suomi mukaan lukien, ei ole tunnustanut palestiinalaisvaltiota.

Palestiinan on tunnustanut yhteensä 135 maata.

STT