IMG_9187

Kuvaoikeudet: Human Rights Watch

Human Rights Watch -järjestö (HRW) kertoi tänään, että ukrainalaisviranomaiset löysivät Itä-Ukrainasta Slovjanskin alueelta joukkohaudan

Haudasta on löydetty ainakin kahdeksan ihmisen ruumiit, järjestö kertoo. Ruumiit ovat olleet haudassa todennäköisesti jo pitkään.

Järjestön jäsen kertoo paikallisten sanoneen, että he näkivät kesäkuussa, kuinka paikalle saapui ihmisiä, jotka kaivoivat kuoppaa. He sanoivat, että tämän jälkeen he näkivät kaksi maastopukuihin sonnustautunutta miestä, jotka saapuivat kuorma-autolla. Autossa oli ruumiita, jotka miehet laittoivat kuoppaan. Paikallisen naisen mukaan miehet palasivat vielä illalla. Kuoppaan laitettiin järjestön haastattelemien paikallisten mukaan noin 15 ruumista.

Järjestön mukaan on mahdotonta sanoa ennen tutkintaa, joutuivatko ruumiit rikoksen kohteeksi. Paikalliset näkivät joukkohaudalla myös papin, järjestö kertoo.

Slovjansk oli kuukausia kapinallisten hallinnassa ennen kuin Ukrainan joukot valtasivat kaupungin takaisin muutama viikko sitten.

HRW kertoo, että se yhdessä muiden järjestön kanssa on tehnyt huomioita muun muassa separatistien tekemistä sieppauksista 

Järjestön mukaan ainoastaan ulkopuolinen ja objektiivinen tutkimus voi osoittaa, keitä haudassa olevat henkilöt ovat ja mitä heille on tapahtunut.