186076648

Kuvaoikeudet: Press Service of the Ministry of Internal Affairs of Russia in Volgograd region

Venäjällä, Volgogradin kaupungissa on tapahtunut uusi tuhoisa räjähdys. Räjähdys tapahtui lähellä kaupungin toria aamuruuhkan aikaan.

Johdinautossa tapahtuneessa räjähdyksessä kuoli 15 ihmistä. Heistä 12 kuoli heti räjähdyksessä, kolme muuta sairaalassa tai matkalla sinne, kertovat viranomaiset.

Loukkaantuneita on viety sairaalaan 27, heidän joukossaan 1-vuotias vauva.

Poliisi on tutkimuksissaan tullut siihen tulokseen, että kyseessä oli itsemurhaisku, joka toteutettiin johdinautoon tuodulla pommilla. Itsemurhaiskijä oli miespuolinen.

Volgogradissa tehtiin terrori-isku myös eilen sunnuntaina. Tuolloin rautatieasemalle tullut nainen teki itsemurhaiskun ja 17 ihmistä sai surmansa. Uusien poliisitietojen mukaan tekijöitä saattoi olla kaksi.

Pommi-iskut tulevat Venäjälle pahaan aikaan, sillä Etelä-Venäjällä, Sotshissa alkavat olympiakisat 40 päivän kuluttua.

Mikään taho ei ole ilmoittautunut iskujen tekijäksi. Tshetsheniassa toimiva islamistijohtaja Doku Umarov on uhannut venäläisiä siviilikohteita ja myös Sotshin olympialaisia. Sotshi sijaitsee 650 kilometrin päässä Volgogradista.

Volgograd tunnettiin aiemmin Stalingradin nimellä, ja tätä ennen kaupungin nimi oli Tsaritsyn.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on tavannut maan turvallisuuspalvelun johtoa ja määrännyt tehostamaan turvallisuustoimia joka puolella maata.