173186_Pride_marches_in_Dublin_and_Galway_August_2012.(1)

Ihmisoikeusjärjestö vaatii Kuwaitin viranomaisia työskentelemään ahdistelun lopettamiseksi sen sijaan että lisäävät ihmisten leimaamista ja kaltoin kohtelua edelleen.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International arvostelee jyrkästi Kuwaitin ehdotusta homoseksuaalien ja transsukupuolisten “lääketieteellisistä testauksista” maahantulon estämiseksi Persianlahden maihin. Amnestyn mukaan ehdotus on raivostuttava.

– Tämä ehdotus vain lisää entisestään ihmisten leimaamista, heidän, jotka muutenkin kärsivät erittäin korkeasta syrjinnästä ja kaltoinkohtelusta, joka perustuu heidän todelliseen tai oletettuun seksuaaliseen orientaatioonsa tai sukupuoli-identiteettiin, sanoo Amnestyn Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän osaston johtaja Philip Luther.

– Sen sijaan että jatkaisivat lesbojen, homojen, biseksuaalien, trans- ja intersukupuolisten ihmisten syrjintää Kuwaitin viranomaisten pitäisi työskennellä sen varmistamiseksi, ettei näitä henkilöjä ahdistella tai kohdella kaltoin sen vuoksi ketä he ovat, ja kumota lait, jotka asettavat rikolliseksi seksuaaliset teot myöntyväisten aikuisten välillä, Luther jatkoi.

Amnestyn mukaan uusi laki pakottaisi maihin saapuvat siirtotyöläiset jälleen uuteen lääketieteelliseen testiin niiden lisäksi, jotka jo nyt ovat pakollisia siirtotyöläisille. Valtaosa siirtolaisista tulee Etelä- ja Kaakkois-Aasiasta.

Kuwaitin esitystä aiotaan pohtia Persianlahden maiden yhteistyökokouksessa marraskuun 11. päivänä. Kuwaitin lisäksi yhteistyömaihin kuuluvat Saudi-Arabia, Bahrain, Arabiemiraatit, Oman ja Qatar.

Amnesty International: Kuwait must reject proposed homophobic ‘medical tests’ on migrant workers